Comisia Europeană, în ALERTĂ după ce Mariya Gabriel a fost testată pozitiv la COVID-19

Comisa Europeană va înăspri regulile interne după ce un comisar european a fost depistat pozitiv cu COVID-19.

Comisia Europeană înăspreşte regulile interne în scopul prevenirii răspândirii COVID-19, transmite Agerpres. Decizia vine după ce comisarul european pentru inovaţie, Mariya Gabriel, a anunţat sâmbătă că a fost testată pozitiv la COVID-19.

Şedinţele speciale la care iau parte membri ai cabinetelor comisarilor europeni şi personal din serviciul juridic şi secretariat consacrate pregătirii propunerilor ce urmează a fi dezbătute în Colegiul comisarilor europeni se vor desfăşura online, a afirmat duminică Eric Mamer, purtător de cuvânt al Comisiei.

Reuniunile săptămânale între cabinetele comisarilor europeni se vor desfăşura tradiţional, dar vor fi limitate la şefii de cabinet, alţi funcţionari din Comisia Europeană participând în regim de videoconferinţă. Reuniunile Colegiului comisarilor se vor desfăşura ca până acum, în persoană, însă numărul participanţilor va fi limitat la comisarii europeni, secretarul general al Comisiei Europene, serviciul juridic şi purtătorii de cuvânt.

Chiar dacă mai mulți comisari și lideri comunitari au fost nevoiți să se autoizoleze şi să fie testaţi la COVID-19 în ultima perioadă, Mariya Gabriel este primul comisar european confirmat cu COVID-19.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel