Comisar european, mesaj de URGENȚĂ: Nu mai avem timp. Să evităm efectele DEVASTATOARE

Comisarul european pentru sănătate a transmis un mesaj statelor membre UE.

Comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, le-a transmis un mesaj statelor membre ale UE, într-un moment creșterea alarmantă a cazurilor de COVID-19 determină tot mai multe state europene să înăsprească măsurile antiepidemice, transmite Agerpres, citând AFP. 

Primul meu mesaj către statele membre astăzi este un mesaj de urgenţă. Nu mai avem timp. Toată lumea trebuie să facă ceea ce este necesar pentru a evita efectele devastatoare din punct de vedere social, economic şi sanitar al unei izolări generalizate, a spus comisarul european la o conferinţă de presă.

"Să fim pregătiți"



Ea şi-a exprimat o mare îngrijorare faţă de creşterea din ce în ce mai rapidă a ratei de infectare în întreaga UE, mai ales creşterea numărului de spitalizări, a cazurilor severe şi deceselor.

Nu vom putea să inversăm tendinţa de azi pe mâine, dar cu un vaccin toată lumea trebuie să fie pregătită'', a subliniat ea.

Întrebată despre data când un asemenea vaccin ar putea fi disponibil, comisarul european a spus că acesta ar putea fi disponibil la începutul anului viitor, dar totul depinde de rezultatul testelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel