Urmărește emisiunea live


Colchicina, testată împotriva COVID-19. Nou studiu clinic în Marea Britanie

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Colchicina va fi testată ca posibil tratament împotriva COVID-19 într-un studiu clinic din Marea Britanie.

Colchicina, un medicament antiinflamator, va fi testată ca posibil tratament pentru COVID-19 într-un studiu clinic din Marea Britanie, informează vineri Reuters, scrie Agerpres. 

În cadrul studiului clinic RECOVERY (Randomised Evaluation of COVID-19 Therapy), cel mai mare studiu clinic din lume care analizează o gamă de potenţiale tratamente pentru COVID-19, cel puţin 2.500 de pacienţi urmează să primească în mod aleatoriu colchicină, folosită în mod obişnuit ca tratament împotriva gutei.

"Colchicina este un medicament atractiv pentru a fi evaluat în studiul RECOVERY, deoarece este foarte bine tolerat, ieftin şi disponibil pe scară largă", a declarat profesorul Peter Horby de la Universitatea Oxford, cercetător în cadrul studiului clinic.

Cât costă colchicina?



30 de capsule de colchicină costă aproximativ 124 de dolari pe site-ul drugs.com. Oamenii de ştiinţă din spatele studiului clinic au declarat că inflamaţia joacă un rol major în COVID-19 şi tratamentul cu dexametazonă, un alt medicament antiinflamator, a demonstrat deja că poate reduce riscul de deces în cazul celor mai grav bolnavi pacienţi.

La începutul acestei luni, în cadrul studiului clinic din Marea Britanie a fost evaluată şi aspirina ca posibil tratament pentru COVID-19, pentru a se analiza dacă acest medicament ar putea reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge la persoanele diagnosticate cu această boală.

Printre alte tratamente testate în cadrul studiului clinic RECOVERY se numără antibioticul comun azitromicină şi cocteilul din anticorpi de sinteză al companiei Regeneron, care a fost utilizat pentru tratarea simptomelor COVID-19 ale preşedintelui american Donald Trump.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel