COLAPS în industria aviației. 46 de MILIOANE de locuri de muncă, în PERICOL

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Peste 40 de milioane de locuri de muncă din întreaga lume ar putea să fie pierdute din cauza pandemiei de COVID-19, care afectează profund industria aviației, arată o nouă analiză.

Prăbușirea industriei aviației cauzată de pandemia de coronavirus ar putea elimina 46 de milioane de locuri de muncă în întreaga lume, potrivit unor noi cercetări care evidențiază cât de dăunătoare este recesiunea prelungită a călătoriilor aeriene și a turismului, scrie Reuters

Grupul de acțiune pentru transportul aerian (ATAG), o coaliție de organizații din industria aviației din Geneva, a declarat în raportul publicat miercuri că mai mult de jumătate din cele 88 de milioane de locuri de muncă susținute de aviație ar putea fi pierdute cel puțin temporar ca urmare a pandemiei. Mulți din industrie se așteaptă să nu revină călătoriile cu avionul la nivelul anului trecut până în 2024.

Pierderile de locuri de muncă doar la companiile aeriene, aeroporturi și companii aerospațiale civile se pot ridica la 4,8 milioane până la începutul anului viitor, o reducere cu 43% a ocupării forței de muncă de la nivelurile anterioare pandemiei, potrivit raportului, care se bazează pe o analiză a Oxford Economics.

Alte 26 de milioane de locuri de muncă ar putea dispărea din domeniul turismului legat de călătoriile aeriene. Locurile de muncă în linia aeriană ar putea scădea cu mai mult de o treime, sau 1,3 milioane, în timp ce activitatea economică susținută de aviație ar putea scădea cu 52%, ceea ce ar însemna o pierdere de 1,8 trilioane de dolari în PIB-ul global. Pandemia va avea „implicații de anvergură asupra industriei timp de mulți ani”, potrivit raportului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel