Col. Valeriu Gheorghiţă: Raport final pe siguranţa AstraZeneca, pe 18 martie. Decizia cea mai uşoară era să spunem stop

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Col.dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul Campaniei Naţionale de Vaccinare, a anunţat că un raport final pe siguranţa vaccinului AstraZeneca va fi gata pe data de 18 martie. 

"Beneficiile depăşesc riscurile acum, deci se recomandă vaccinarea. Legat de evenimentele tromboembolice semnalate, nu există la nivel global o frecvenţă. Analiza pe 17 milioane de persoane vaccinate cu AstraZeneca a arătat un număr de 37 de evenimente tromboembolice raportate, 15 evenimente de tromboză venoasă profundă, şi 22 de embolie pulmonară. Ca frecvenţă, vorbim de un caz la un milion de persoane vaccinate.

EMA şi OMS reevaluează toate datele colectate de la nivel european, iar joi pe 18 martie se aşteaptă clarificarea tuturor datelor de siguranţă şi a celor legate de aceste evenimente", a declarat col. dr. Valeriu Gheorghiţă. 

"Cea mai uşoară decizie era să spunem stop"

"Decizia de a continua sau a stopa temporar vaccinarea cu AstraZeneca a fost foarte dificilă, una dintre cele mai dificile. Cea mai uşoară decizie era să spunem stop, ne oprim şi noi, dar trebuie să punem în balanţă beneficiile vaccinării, ţinând cont că suntem în pandemie, cu mii de oameni care se infectează zilnic. Riscurile sunt cele legate de evenimentele tromboembolice raportate la nivel european, care nu au o frecvenţă mare", a mai spus acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel