Coita și Laufer, solicitare urgentă pentru Orban: Cel mai periculos lucru pentru sănătatea și siguranța românilor

Ilan Laufer și Alex Coita, Co-președinți PSL, au transmis o solicitare urgentă către Ludovic Orban, în contextul pandemiei de coronavirus.

"Necunoașterea situației reale în care se află Romania reprezintă cel mai periculos lucru pentru sănătatea și siguranța tuturor românilor. Solicităm Premierului Orban să prezinte cât mai urgent populației:

1. Numărul paturilor de terapie intensivă de la nivelul fiecărui județ al României;
2. Numărul de ventilatoare și personal calificat să le utilizeze, de la nivelul fiecărui județ al României;
3. Pe fondul testării în masă, să se facă publice detalii, despre pacienții infectați, la nivel de zonă de domiciliu și activitate profesională", au transmis Ilan Laufer și Alex Coita Co-președinți PSL

Măsuri de urgență

"Totodată, cerem Premierului Orban să ia măsuri de urgență pentru:

1. Înăsprirea aplicării prevederilor de carantină, până la verificarea fiecărui om care iese din casă. Forțele de ordine trebuie mobilizate total în acest scop, altfel riscăm să avem o carantină doar pe hârtie și să explodeze transmiterea intracomunitară a virusului.
2. Izolarea totală a persoanelor de peste 60 de ani și mobilizarea direcțiilor de asistență socială din subordinea Ministerului Muncii în vederea cartografierii lor și asigurării celor necesare traiului pentru vârstnici.
3. Asigurarea că toate cadrele medicale și auxiliare beneficiază de măști cu protecție sporită (FFP3) și pornirea de urgență a producției pentru acest tip de măști în fabricile din România.
4. Igienizarea transportului în comun în toate marile centre urbane, prin implementarea de soluții de protecție a suprafețelor și de ventilare a aerului în colaborare cu primăriile", a mai transmis PSL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel