Codin Maticiuc: Părerea mea despre COVID-19. Cu ce nu sunt de acord

Codin Maticiuc
Codin Maticiuc

Codin Maticiuc a revenit cu un nou mesaj, după ce a anunțat, în weekend, că este infectat cu noul coronavirus.

„Părerea mea despre covid19. Nu mi-a cerut-o nimeni, poate nu vă interesează dar eu mi-o exprim oricum.

În primul rând acest virus există. Există dar este mai puțin nociv și mai puțin transmisibil de cât s-a crezut la început. Că a fost prost evaluat sau că a suferit deja o mutație, greu de spus. TOTUȘI el încă are un procent de victime sigure: oameni în vârstă, oameni cu alte probleme de sănătate. Nu toți au norocul meu și al familiei mele pentru care covid19 a fost cea mai ușoară răceală din viața noastră.

Primul lockdown l-am înțeles.

Nu știam cu ce ne confruntăm și trebuia sa ne protejăm. Măsurile de acum însă? Hai sa le discutăm.

E normal sa avem grijă și sa mai apasăm câte o frână pentru a fi siguri ca avem locuri la ATI. Frână înseamnă mască în locuri închise, înseamnă spălat pe mâini, înseamnă anumite norme de distanțare chiar impuse. Până aici cred ca toți cei care știu ca pământul e rotund suntem de-acord.

Cu ce nu sunt de-acord?

Cu exagerările în general. Nu sunt de-acord să port mască în aer liber când mă plimb și sunt singur pe stradă. Dacă ajung la Universitate într-o mare de oameni o sa mi-o pun de îndată singur. Cred ca oamenii în vârstă și cei cu comorbiditati știute ar trebui să aibă chiar mai multă grijă decât ceilalți.

Cu ce nu mai sunt de-acord? Cu măsurile neegale, de legile cu dublu-standard. De ce nu funcționează restaurantele chiar și cu o distanțare rezultată dintr-un procent de ocupare de 50% dar companiile aeriene zboară cu avioanele pline și pasagerii umăr la umăr? Da, vorbesc de cursele spre Istanbul de exemplu unde NU e nevoie de test covid înainte. De ce poți sa ieși la o terasă în aer liber și nu poți merge pe Arena Națională tot în aer liber unde e posibilă orice distanțare imaginabila?

Suntem noi mai catolici decât Papa? Fie. Suntem. Ce nu înțeleg este de unde a apărut această grijă a autorităților pentru sănătate? Sau de când? S-au împlinit de curând 5 ani de la Colectiv și peste 30 de ani la revoluție. Spitalele noastre sunt groaznice. Rezervele nu au băi, infecțiile nozocomiale sunt la ele acasă. UK? Franța? Sa închidă țara căci coronavirus este problema lor unică în sistemul sanitar. Noi de ce nu arătăm dezinteresul obișnuit pentru bolnavi de data asta? Sa înțeleg ca s-a trezit guvernul și cum câștigăm lupta cu covidul se apucă de spitale?

Mi-ar plăcea sa văd mai mult curaj la guvernanții noștri. Și poate deschidere. Să văd cum se întreabă "cum sa facem sa meargă businessurile". Sa caute soluții. De închis e tare ușor. 

Nu luați în seamă penultimul paragraf. L-am scris și eu din frustrare. Protejați-va. Eu cum termin cu izolarea și boala ma reapuc de inițiativa mea #spitalepublicedinbaniprivati. Termin secția de hematologie pediatrica și cred ca voi continua tot la etajul 7 de la Fundeni, sectia nefrologie pediatrica. Și cândva, când voi termina la Fundeni cred ca dau o fuga la Craiova sa vad ce pot face și acolo la oncologie”, a scris, luni, Codin Maticiuc pe contul său de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel