Coarnă e foc și pară. Sare la Vela, după modificarea statutului polițiștilor și militarilor

Dumitru Coarna FOTO AGERPRES
Dumitru Coarna FOTO AGERPRES

Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, a reacționat în urma modificării făcute joi seară de Guvern. 

Guvernul a decis, joi, prin OUG, modificarea statutului poliţiştilor şi statutului militarilor, ceea ce l-a revoltat pe Dumitru Coarnă. Printre modificări, se numără întreruperea concediilor de odihnă pentru asigurarea continuităţii programului de lucru, suspendarea prevederilor legate de pensionare anticipată și detaşarea personalului în vederea efectuării misiunii obligatorie, fără acordul angajatului. 

"Nu credeam vreodată că o să revin în anii 50 să văd această atitudine dictatorială, pentru simplu motiv că nu au logistica necesară să doteze polițiștii în această situație de criză, s-a recurs la aceasta metodă dictatorială, aceea de a modifica legea 360, adică statutul polițiștilor, noaptea ca hoții, fără să consulte pe nimeni pe liste suplimentare, fără să întrebe absolut nimic, pentru că ei sunt într-o situație fără ieșire și trimit oamenii în misiuni fără echipamente de protecție, iar dacă cineva mișcă în front, va fi destituit în cinci zile. Mai mult decât atât, este un atac și la sindicate, indirect și este clar, dacă vreți opinia mea, ne întoarcem în anii 50", Dumitru Coarnă, în direct la B1 TV.  

"Nu pot să accept atitudini și derapaje contituționale și derapaje de la democtrație. Au cumpărat mănuși mărimea S. Cine poartă mărimea S în Poliție?! Au făcut (n.r statul) contracte cu de patru ori prețul și le-am dat noi firme rezonabile, dar nu cumpără de acolo, cumpără din alte părți cu 12 milioane de euro ca să le aducă după ce trece epidemia. Fraudă, fraudă pe față!", acuză el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel