Coaja de pâine rumenită, pericol pentru sănătate. Cum te afectează dacă o consumi

Coaja de pâine rumenită bine poate reprezenta un pericol pentru sănătatea ta. Iată cum te poate afecta și ce substanță îți poate face rău.

Partea arsă a pâinii este un pericol pentru organism. Pentru că cea mai mare cantitate de acrilamidă se formează în alimentele care conțin mult amidon, așa cum sunt pâinea, produsele de patiserie sau cartofii prăjiți, potrivit libertateapentrufemei.ro.

În 2015 Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a inclus această substanță în categoria celor cu potențial cancerigen. Orice aliment care conține amidon și zaharuri, supus procesului de coacere, prăjire și rumenire capătă o crustă toxică.

De asemenea, specialiștii în alimentație de la Comisia Europeană recomandă temperaturi mai reduse pentru coacerea pâinii, astfel încât să nu mai fie arsă coaja. Iar timpul de fermentare al drojdiei trebuie să fie mai lung, pentru a reduce zaharurile din aluat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel