Rafila: Dacă iau CLOROCHINĂ preventiv șase luni de zile, MĂ OMOR SINGUR!

Foto: medichub
Foto: medichub

Prof. Dr. Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie, a vorbit despre efectele clorochinei asupra COVID-19, despre medicii fără echipamente de protecție și a spus cât timp va dura epidemia de coronavirus.

Președintele Societății de Microbiologie, Alexandru Rafila, a spus că medicamentul scade edemul, îmbunătățește capacitatea pacientului de a rezista, dar un trebuie luată preventiv.

”Am văzut schema din Germania. Clorochina e un medicament care scade edemul și nu duce la distrugerea pneumocitelor. Clorochina se folosește deoarece scade inflamația la nivelul plămânilor, nu omoară virusul, dar îmbunătățește capacitatea pacientului de a rezista. Mă sună colegi și mă întreabă dacă pot să ia clorochina preventiv. Dacă iau clorochina preventiv șase luni de zile mă omor singur. Haideți să ne calmăm. Pentru un popor care nu dă doi bani pe prevenție, acum suntem exagerat de preventivi și gata să ne omorâm pe noi datorită unor comportamente care nu își au locul. Trebuie să luam măsuri, dar nu excesive", a declarat Alexandru Rafila, în direct la Marius Tucă Show.

Ce spune despre medicii fără echipament de protecție

„Oamenii sunt foarte speriați, neinformați. A te îmbolnăvi nu e o nenorocire. Sigur, e un risc. Dar nu e o nenorocire. Trebuie să ne asumăm că suntem medici și să lucrăm pentru pacienți. Cadrele medicale care au o formă ușoară de boală pot să își continue munca purtând echipamentul de protecţie, fără să infecteze colegii și pacienții", a precizat Rafila.

Rafila consideră că activitatea economică trebuie să continue

”Impactul economic negativ va fi mai mare decât criza coronavirusului. Trebuie să respectăm normele de distanțare socială, să nu ne înghesuim pe la mall-uri, în magazine", a spus președintele Societății Române de Microbiologie. 

În plus, acesta crede că distanțarea socială va fi mai blândă în cursul verii. ”După părerea mea, această epidemie va avea o evoluție de doi ani”, a mai spus Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel