CJ Vrancea acuzații la adresa Grupului de Comunicare Strategică: A ales cenzura!

Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea a acuzat Grupul de Comunicare Strategică (GCS) că ar fi "ales cenzura", adăugând că este solidar cu o petiţie a presei locale în care se solicită Instituţiei Prefectului transparenţă cu privire la evoluţia epidemiei de Covid-19 în judeţ.

"Deşi Constituţia României a reglementat ca o libertate fundamentală dreptul la informare şi zeci de instituţii au militat, de-a lungul timpului pentru acest drept, iată că în aceste momente dificile GCS a ales cenzura, generând o stare de incertitudine în rândul vrâncenilor care, în cele din urmă, va duce la instaurarea panicii şi nicidecum la prevenirea răspândirii COVID-19. CJ Vrancea este solidar cu mass-media locală care a semnat, zilele trecute, o petiţie prin care solicită Instituţiei Prefectului transparenţă în cazul epidemiei de coronavirus", se arată în comunicatul CJ Vrancea, potrivit Agerpres.

Consiliul Judeţean subliniază, în comunicat, că nu este instituţie abilitată să furnizeze informaţii cu privire la evoluţia epidemiei de COVID-19 în judeţ, acestea fiind gestionate de Instituţia Prefectului şi furnizate doar prin intermediul Grupului de Comunicare Strategică (GCS).

"CJ Vrancea precizează că nu are competenţa de a gestiona situaţia îmbolnăvirilor"

"CJ Vrancea precizează că nu are competenţa de a gestiona situaţia îmbolnăvirilor, prin urmare nu este instituţia abilitată să furnizeze informaţii legate de numărul persoanelor depistate pozitiv, de numărul de teste efectuate sau, la un moment dat, de decesele înregistrate în judeţ. CJ Vrancea şi restul autorităţilor locale fac doar informări legate de măsurile ce se pot lua pentru diminuarea răspândirii pandemiei de coronavirus, măsuri de ordine publică, detalii legate de achiziţionarea de materiale, echipamente de protecţie şi informaţii privitoare la amenajarea locurilor de carantină", a precizat CJ Vrancea.

În cursul zilei de marţi, mass-media locală a trimis o scrisoare deschisă către autorităţile din Vrancea, prin care cereau o comunicare transparentă pe perioada epidemiei de Covid-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel