Ciuhodaru, solicitare către președintele Comisiei Europene: ”E o cursă contracronometru”

Ciuhodaru, solicitare către președintele Comisiei Europene: ”E o cursă contracronometru”
Ciuhodaru, solicitare către președintele Comisiei Europene: ”E o cursă contracronometru”

Medicul Tudor Ciuhodaru este de părere că fiecare cetățean european ar trebui să aibă acces la vaccin, iar acesta trebuie să devină ”un bun public”. 

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, medicul Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă pentru ca Institutul Cantacuzino din țară să înceapă să producă din nou vaccinuri. 

”Trebuie ca vaccinul să devină un bun public, accesibil urgent fiecărui cetățean european ce dorește acest lucru. Acum am solicitat acest lucru Președintei Comisiei Europene în cadrul unei întâlniri privind viitorul strategiei de vaccinare la nivel european. Și sprijin și finanțare europeană pentru ca Institutul Cantacuzino să producă din nou vaccinuri. E o cursă contracronometru.

Sunt două lucruri esențiale pentru acest deziderat:

1.Trebuie să putem produce cantități sporite, cu termene de livrare clară pentru a nu pierde această cursă contracronometru prin dezvoltarea de centre de producție în fiecare stat membru.

2.Am solicitat finanțare suplimentară pentru ca România să poată produce din nou vaccinuri la Institutul Cantacuzino.

Măsuri aplicate concomitent

Este clar că în acest moment trebuie să aplicăm o strategie clară, acel plan B – pe care îl tot propun în România dar nu aude nimeni ce presupune 3 măsuri clare aplicate concomitent:

1.Testare (rapidă) extinsă, gratuită - ce e singura opțiune sănătoasă pentru prevenție (evident că cea mai sigură metodă de a nu te infecta cu coronavirus este de a nu intra în contact cu purtător de coronavirus, simptomatic sau nu.

2. Imunizare contracronometru.

3.Găsirea unei medicații eficiente (pentru prevenție și terapie) – iar aici nici o posibilitate nu trebuie neglijată.

Rețineți:

1.Deși sunt rezervate 2,3 miliarde de doze de vaccinuri pentru cetățenii europeni, succesul este eclipsat de cele întâmplate in ultimele săptămâni.

2.Vreau redeschiderea Institutului Cantacuino, ce poate deveni un brand de țară și o instituție strategică pentru siguranța României.

3.Vreau implementarea unei strategii coerente la nivel european- singura opțiune sănătoasă pentru a reveni cât mai repede la viața noastră”, a scris Tudor Ciuhodaru pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel