Cîțu nu exclude vaccinarea obligatorie pentru medici

Florin Cîțu / Foto: gov.ro, arhivă
Florin Cîțu / Foto: gov.ro, arhivă

Premierul Florin Cîțu nu exclude vaccinarea obligatorie pentru medici și profesori, deși în acest moment tinde către soluția testelor anti-COVID, plătite însă din buzunarul fiecăruia.

Întrebat, joi seara, la TVR 1, despre vaccinarea obligatorie a anumitor categorii, premierul Florin Cîțu a răspuns astfel: „În continuare ne uităm la variante. Sunt anumite profesii - medicii de exemplu care intră în contact cu pacienți - unde trebuie să fie foarte atenți. Dacă vă aduceți aminte, când a început campania noastră de vaccinare am mers în prima fază către personalul medical, pentru că o problemă pe care am identificat-o în pandemie, anul trecut, a fost că putem să avem focare în spitale și atunci soluția a fost întâi să avem personal medical vaccinat, să nu mai avem focare și să putem să îi îngrijim pe oameni dacă sunt bolnavi. Asta este strategia, mergem pe ea în continuare, și de aceea pentru anumite profesii este nevoie ca toată lumea să fie vaccinată sau cel puțin testată. Este o discuție despre vaccinarea obligatorie pentru acest personal”.

O decizie nu este luată în acest moment, dar premierul spune că înclină acum să meargă spre testare.

„Vaccinul este gratuit, testul se va face din surse proprii”, a adăugat premierul Florin Cîțu.

Întrebat mai departe dacă ia în calcul numai personalul medical, premierul a spus că se gândește și la cadre didactice, respectiv angajați din sectorul public: „Aștept și deciziile specialiștilor, dar, de exemplu, Ministerul Muncii a venit cu propunerea pentru testarea personalului din centrele de bătrâni, pentru că acolo am avut foarte multe focare și riscurile sunt foarte mari acolo pentru persoanele în vârstă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel