Cîțu, mesaj FULMINANT pentru români. A dezvăluit PLANUL Guvernului: "Reţeta clară spre FALIMENT"

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a vorbit despre lockdown-ul în economie și dacă intenționează să închidă din nou toate sectoarele economice, așa cum se tem românii.

"Am învățat foarte mult din perioada martie-aprilie, carantina din primăvară și vă spun că nici atunci nu am fi mers în acea direcție și România este țara care n-a închis toată economia, tot ceea ceea a însemnat sector construcții ș.a.md., n-a fost închis. Nu ne duceam spre acel lockdown, dacă am fi găsit rezervele României, dacă era ceva acolo, dar acești oameni au lăsat rezervele și încă aștept instituțiile statului să-i ia pe cei responsabili că mi se pare ca acolo este chiar o crimă împotrivă românilor. Aștept să investigheze pentru că am găsit rezervele pe zero pentru măști, dezinfectant, nu era nimic acolo. Eu cred că trebuie sa mergem în perioada următoare cu economia deschisă, dar cu reguli clare", a declarat Florin Cîțu, în direct la B1 TV.

Care e obiectivul Guvernului Orban

"Sunt foarte mulți antreprenori care asta ne cer: cum să-și țină deschisă compania, cum să vină oamenii la muncă și poate să funcționeze în condițiile care sunt acum, poate cu mai puțini oameni, dar să nu închidă de tot. Ăsta este obiectivul: să rămânem cu economia deschisă, poate la capacitate mai mică, dar să nu închidem economia. Asta a fost discuția și cu HORECA, până la urmă am ajuns să rămână deschise 30%, 40%. Împreună putem să găsim soluțiile, dar soluția nu este închiderea economiei, pentru ca avem nevoie să funcționeze, avem nevoie de venituri la buget, ca acei bani să se ducă înapoi în economie.

Obiectivul nostru este de a nu închide economia, nu vrem să închidem economia pentru că asta este reţeta clară spre faliment. Costul acelor două luni de zile (martie, aprilie, n.r.) a fost de aproape două puncte procentuale din PIB, din creşterea economică, enorm în acea perioadă"​​, a completat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel