Cîțu: ”Creșterea pensiilor cu 10%, UN EFORT ENORM”. Scenariu SECRET pe masa lui Orban

Florin Cîțu, ministru al Finanțelor din România, are ”opinie personală” despre proiectul de lege de creștere a pensiilor cu 40%. 

Întrebat la Digi24 despre creșterea pensiilor, Florin Cîțu a precizat că are o opinie personală pe care a spus-o de mai multe ori: ”Acest proiect de lege a fost făcut tot fără sursă de finanțare și dezechilibrează major stabilitatea economică a României, nu numai pentru 2020”. 

”Din punctul meu de vedere, e opinia mea personală, voi prezenta Guvernului două scenarii pe care ni le putem permite în acest moment, fiecare cu riscul său. Fiecare scenariu are un risc, vorbesc de risc economic aici. Deja am vorbit de un scenariu, este public, despre o creștere cu 10% a pensiilor, dar să știți că și acolo există riscuri.” a spus Florin Cîțu, nedorind să vorbească despre al doilea scenariu: ”Să-l prezint premierului mai întâi”.

Dublarea alocațiilor, ”ATAC asupra Guvernului”. Florin Cîțu: ”Legea este neconstituțională”. Despre AMÂNARE: Bineînțeles!

Întrebat dacă este vorba despre o creștere în al doilea scenariu, ministrul a răspuns: ”Îmi doresc foarte mult să creștem pensiile la începutul anului... ă, în septembrie, pentru că da, există o așteptare. În același timp, să fim onești, am avut 1 milion de oameni în șomaj tehnic, companii care au trebuit să se împrumute, toată economia suferă. Trebuie să ne uităm ce ne putem permite”. 

Dacă 10% e scenariul maxim de creștere a pensiilor, Florin Cîțu a spus că ”este ceea ce putem în acest moment, deși, vă spun că și aici, cu 10%, în contextul în care veniturile la buget scad, și acesta reprezintă un efort enorm.” 

Florin Cîțu a precizat că decizia va fi politică și va aparține Guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel