Dublarea alocațiilor, ”ATAC asupra Guvernului”. Florin Cîțu: ”Legea este neconstituțională”. Despre AMÂNARE: Bineînțeles!

Florin Cîțu   - foto Agerpres
Florin Cîțu - foto Agerpres

Florin Cîțu, ministru de Finanțe, dă vestea groaznică copiilor și se arată revoltat că nimeni nu-l întreabă despre investiții.  

”Alocațiile au fost dublate în Parlamentul României, dublate în acest context de atac asupra Guvernului, fără să aibă surse de finanțare. Ce să facem acum? Costul cu alocația reprezintă 6,3 miliarde. Suntem în plină criză globală. Dacă aveam această discuție când se făcea bugetul, era altceva, putea să aloci bani și discutam despre acest lucru. Dar a venit în mijlocul anului fără surse de finanțare. Aici nu ai cum să discuți. Și ce să faci? Putem să luăm bani de undeva. Să vă taxăm pe dvs., sectorul privat, mai mult, putem să tăiem bani de la investiții sau putem să ne împrumutăm și mai mult, asta înseamnă și alte costuri. Legea, cum este ea, nu spune sursa de finanțare și asta înseamnă că este neconstituțională.” a spus Florin Cîțu, la Digi24. 

După ce Claudiu Pândaru i-a spus că doar CCR poate decide dacă este neconstituțională, iar, în prezent, legea este constituțională, Florin Cîțu a răspuns: ”Pentru că n-a fost atacată”. 

Jurnalistul i-a subliniat: ”Dacă nu va fi declarată neconstituțională, va trebui să dublați alocațiile”, iar Florin Cîțu a răspuns vehement: ”Nu, nu este adevărat, vom putea să ne uităm la resursele pe care le avem în acel moment și vedem dacă putem sau dacă putem să amănâm pentru viitor”. Întrebat dacă o variantă ar fi amânarea, Florin Cîțu a răspuns: ”Bineînțeles”. 

Contrariat, Florin Cîțu a subliniat că toți îl întreabă de pensii și alocații: ”Dar de ce nu mă întreabă nimeni dacă o să dublez investițiile?”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel