Cîțu, control la Ministerul Sănătății. Chirieac: Alertă EUROPOL și INTERPOL. Voiculescu vrea să ia caimacul vaccinării

Sursa foto: Facebook Vlad Voiculescu - Foto Dragoș Ciolac
Sursa foto: Facebook Vlad Voiculescu - Foto Dragoș Ciolac

Premierul Florin Cîțu trimite Corpul de control la Ministerul Sănătății, după ce instituția a publicat mai multe date privind pandemia. Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre întreaga situație creată.

Ministerul Sănătății a publicat, pe 4 martie, datele privind situația testărilor COVID pe fiecare județ, rata de incidență în fiecare localitate, numărul deceselor COVID pe județe, numărul pacienților din fiecare spital și numărul de doze de vaccin administrate în fiecare centru de vaccinare. 

"Vlad Voiculescu, fost ONG-ist, nu conștientizează această problemă"

"Una este administraţia şi alta este ONG-ul. De-aia îi spune organizație non-guvernamentală. La noi, ONG-urile se adună şi fac partide politice. În administraţie, anumite date trebuie să rămână discrete, dacă nu secrete. În cazul ONG-urilor, este totul foarte transparent şi atunci apare această problemă pe care încă nu o conştientizează domnul ministru Vlad Voiculescu, fost ONG-ist. Anumite date nu pot fi făcute publice, nu în acest mod, pentru că înţeleg că este şi o alertă EUROPOL şi o alertă INTERPOL. Marfă de aur este, acum, vaccinul anti-COVID. O dubă din asta specială refrigerată puternic cu vaccinuri se poate vinde pe piaţa neagră cu 20 - 70 de milioane de euro. 

Nu e în regulă că, în cel mai pur stil românesc, unii s-au vaccinat pe naşpa, prin spate, dar nu poţi combate lucrul ăsta făcând publice anumite lucruri care nu trebuiau să fie aduse la cunoştinţă oricui, pe această temă. Dacă sunt probleme, cheamă organul să facă anchetă, să găsească vinovaţi, deşi mi se pare un pic din cale afară. Eventual dai amenzi", a spus Bogdan Chirieac, în emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

Ce s-ar fi putut întâmpla la Ministerul Sănătăţii

"Cred că s-a umblat în acte, acolo unde nu trebuia să se umble şi înţeleg că domnul ministru Vlad Voiculescu vrea să ia caimacul acestei vaccinări. Meritul vaccinării în România - suntem pe locul doi în UE - este al armatei, al colonelului Gheorghiţă şi al STS-ului cu platforma sa. Acolo e meritul! Nu te băga în zona asta - Gheorghiţă, Arafat, Cercel, Rafila, STS. E meritul lor aici! Domnul Voiculescu nu a avut de-a face cu campania vaccinare. Acum vrea să o confişte politic. Nu e o idee bună fiindcă lumea vede, ştie, vorbeşte şi nu îi face bine. Jos pălăria pentru colonelul Gheorghiţă!

Nu spun că intenţia lui Vlad Voiculescu este una rea, în principiu, dar, după cum știm cu toţii, este interzis în orice ţară civilizată să faci publice chestiuni medicale despre oricine. Ori, aplicarea vaccinului este o chestiune medicală, fără îndoială. Dacă erau suspiciuni, acestea se dădeau direct organului şi organul făcea anchetă. Puteai să aduci la cunoştinţă publicului, să spui "domnule, s-a vaccinat pe naşpa, nu e în regulă, deşi acolo mi s-a spus că nu sunt nereguli majore" şi, mai departe, să îşi facă organul datoria, dar nu să faci publice aceste lucruri. De altfel, Valeriu Gheorghiţă a spus că nu sunt deficiențe majore.

Şi mai e o problemă: ce faci cu vaccinurile care îţi rămân seara, dacă sunt persoane care nu se prezintă? Vaccinul ăla nu îl poţi ţine la nesfârşit după ce l-ai desfăcut. Poţi să îl ţii maximum 6 ore, spun experţii. Un om vaccinat înseamnă, posibil, un bolnav mai puţin. Până la urmă, este în interesul nostru, al tuturor", a mai spus analistul politic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel