Cîțu a semnat un proiect care prevede testarea personalului medical din banii proprii

Facebook - Florin Cîțu
Facebook - Florin Cîțu

Florin Cîțu a semnat un proiect care prevede testarea angajaților nevaccinați din sistemul sanitar din propriii lor bani. 

Premierul interimar Florin Cîţu a anunţat că a semnat un proiect de lege care va fi depus joi la Parlament şi care prevede că angajaţii din sistemul de sănătate public şi privat şi cei din IGSU şi aviaţie ce nu sunt vaccinaţi anti-COVID şi nu au trecut prin boală vor trebui să se testeze pe banii proprii.

"Alături de alţi membri din Guvern - Kelemen Hunor, Cseke Attila şi Lucian Bode - am semnat un proiect de lege pe care îl vom depune în Parlament. Pe scurt, angajaţii care nu sunt vaccinaţi şi nu au trecut prin boală din sistemul de sănătate, public şi privat, vor trebui să se testeze pe banii proprii. Şi cei din IGSU şi cei din aviaţie. Această propunere a venit de la domnul ministru Bode", a declarat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă, după şedinţa de Guvern.

El a susţinut că, dacă nu ar fi fost moţiunea de cenzură prin care Guvernul a fost demis săptămâna trecută, acest proiect ar fi fost aprobat de Cabinet şi transmis Parlamentului în procedură de urgenţă.

80% dintre angajații DSU sunt vaccinați

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a declarat, vineri, că în instituția pe care o conduce procentul celor vaccinați a depășit 80%, dar între pompierii din țară procentul este foarte mic, de 38 - 39%, scrie Mediafax.

Raed Arafat a fost întrebat, vineri seara, care este procentul celor vaccinați la DSU, dar în rândul pompierilor procentul este foarte mic.

„Depășește 80% la DSU, dar numărul de personal nu e așa de mare. Suntem 100 și ceva de oameni. (...) Pompierii (...) ultima evaluare era în jur de 38 - 39% cel puțin. E puțin. Și nu numai la ei, în general avem acest lucru, nu e nimic de ascuns. Discutăm, explicăm. Sunt niște idei care sunt răspândite printre ei, pe care le-au preluat poate de la social media. (...) Nu am cifră separată (pentru SMURD – n.r.)”, a spus Raed Arafat la Digi 24.

Procent de vaccinare mai mare la UPU

În unitățile de primiri urgențe, la medici, procentul de vaccinare este mult mai mare, însă la asistenți și la personalul auxiliar este mai scăzută rata de vaccinare.

Arafat a mai spus că este îngrijorător că intră cazuri multe zilnic în Terapie Intensivă și sunt și tineri.

„Azi noapte am fost sunat de comandantul pompierilor de la Bistrița să îmi spună de decesul unui subofițer de 44 de ani, din păcate nevaccinate. Câteva zile la terapie Intensivă, intubat, după care, din păcate, decedat. Astea sunt situații cu care ne confruntăm acuma”, a mai spus Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel