Citate notabile din 2020. Dr.Fauci: "Purtaţi o mască"

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Specialistul american Anthony Fauci recomandă "Purtaţi o mască", în fruntea unei liste cu citate notabile din 2020.

Îndemnul "Purtaţi o mască", transmis de principalul expert american în boli infecţioase, imunologul Anthony Fauci, pentru a se reduce răspândirea pandemiei COVID-19, se află în fruntea unei liste întocmite de bibliotecari de la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Yale cu cele mai reprezentantive citate din 2020, relatează Xinhua duminică, scrie Agerpres. 

Fauci a transmis această recomandare la data de 21 mai, în timpul unui interviu acordat postului de televiziune CNN.

Lista a fost compilată de Fred Shapiro, director asociat în cadrul bibliotecii şi editorul colecţiei de citate "Yale Book of Quotations", publicată pentru prima dată în 2006.

Rugăminte repetată 



Rugămintea exprimată în mod repetat de afro-americanul George Floyd adresată ofiţerului de poliţie care îl brutaliza, "I can't breathe" ("Nu pot să respir") se află pe locul doi al acestei liste cu citate din 2020. Floyd, în vârsta de 46 de ani, a murit în 25 mai, în timp ce era imobilizat de un agent de poliţie în Minneapolis. Incidentul a declanşat proteste împotriva rasismului şi a brutalităţii forţelor de ordine în numeroase oraşe din Statele Unite şi din lume.

Shapiro a argumentat că alege citate care nu sunt neapărat admirabile sau elocvente, ci mai degrabă celebre sau care reflectă cel mai bine realitatea actuală, potrivit The Independent.

Citatele lui Donald Trump 



Pe următoarele două locuri se află citate care îi aparţin preşedintelui american Donald Trump. "Într-o zi - ca prin miracol - va dispărea", a declarat Trump la 27 februarie cu referire la noul coronavirus, la o recepţie de la Casa Albă, acest citat ocupând locul al treilea pe lista cu citate reprezentantive din acest an.

"Văd dezinfectantul care îl distruge într-un minut. Un minut. Este vreun mijloc prin care putem face ceva, prin injectarea în interior sau printr-un fel de curăţare?" a spus Donald Trump la 23 aprilie în timpul unei conferinţe de presă de la Casa Albă a grupului operativ privind coronavirusul. Declaraţia preşedintelui a fost criticată dur de comunitatea ştiinţifică.

Statele Unite se confruntă cu cel mai letal focar de COVID-19 din lume. Până în prezent, în această ţară s-au înregistrat peste 14,75 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 282.299 de decese, potrivit datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel