Cipru propune a treia doză de vaccin pentru toți cetățenii cu vârsta de peste 18 ani

Cipru propune a treia doză de vaccin pentru toți cetățenii cu vârsta de peste 18 ani  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Cipru propune a treia doză de vaccin pentru toți cetățenii cu vârsta de peste 18 ani / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Autoritățile din Cipru intenționează să înceapă vaccinarea cu a treia doză a tuturor cetățenilor cu vârsta de peste 18 ani.

Autorităţile sanitare din Republica Cipru au declarat marţi că vor oferi treptat cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID-19 tuturor persoanelor cu vârsta peste 18 ani, ca urmare a creşterii numărului de cazuri zilnice de coronavirus şi a spitalizărilor, relatează AFP.

Ministerul Sănătăţii a declarat că dozele de rapel (booster) vor fi disponibile fără programare începând de miercuri în centrele dedicate pentru toate persoanele de peste 40 de ani care au făcut cea de-a doua doză cu şase luni în urmă, scrie Agerpres.

Guvernul cipriot a decis luni să extindă administrarea de doze de rapel la întreaga populaţie adultă.

Vaccinarea populației a stagnat la 80%



Cazurile zilnice pe această insulă cu aproximativ un milion de locuitori au scăzut la câteva sute, pe fondul unei rate ridicate de vaccinare, după ce a atins un vârf de 1.152 de cazuri zilnice de infectare.

Însă vaccinarea populaţiei a stagnat după ce a atins o rată de 80%, iar luni numărul de noi cazuri de COVID a crescut la 354, cel mai mare număr din luna august.

Cipru şi-a lansat programul pentru cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID la începutul lunii septembrie în căminele pentru bătrâni şi pentru angajaţii din domeniul sanitar, apoi l-a extins la populaţiile mai tinere, însă persoanele eligibile nu s-au prezentat.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, 57,8% dintre persoanele peste 80 de ani au primit doza de rapel faţă de doar 23,3% dintre cele cu vârsta peste 70 de ani şi 13% dintre cele peste 60 de ani.

Cipru a înregistrat în total 128.038 de cazuri de COVID şi 588 de decese. Rata de infectare a ajuns la 284,7 la 100.000 de locuitori pe 8 noiembrie. În Europa, Norvegia va oferi, de asemenea, o a treia doză de vaccin tuturor persoanelor peste 18 ani, menţionează AFP.

Amsterdam anulează festivitățile de Anul Nou după creșterea vertiginoasă a infectărilor cu SARS-CoV-2

Municipalitatea din Amsterdam a anulat toate festivităţile de Anul Nou organizate de primărie, inclusiv numărătoarea inversă şi focurile de artificii, ca urmare a panoramei sumbre" provocate de rata ridicată a cazurilor zilnice de infectare şi a spitalizărilor asociate COVID-19, relatează EFE.

Primarul oraşului, Femke Halsema, a decis să anuleze atât festivităţile din piaţa Museumplein, centrul cultural al oraşului, unde are loc numărătoarea inversă la începutul noului an, cât şi diferitele spectacole muzicale sau focurile de artificii din districtele oraşului.

"Ca urmare a creşterii numărului de contagieri, a internărilor în spitale şi a restricţiilor adiţionale, panorama este sumbră. Având în vedere că nu se ştie cum va evolua situaţia şi că investiţiilor ce trebuie făcute pentru aceste spectacole sunt substanţiale, nu este responsabil să continuăm pregătirile în acest sens", notează Primăria (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel