Cioloș pune DSP-ul pe Orban! PLUS cere verificări-fulger

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

PLUS cere Direcției de Ssănătate Publică să verifice dacă Orban a respectat recomandările autorităților pentru autoizolare.

PLUS a cerut, vineri, Direcției de Sănătate Publică București să verifice modul în care premierul Ludovic Orban a respectat recomandările Ministerului Sănătății cu privire la măsurile de prevenție pentru coronavirus, după ce șeful Guvernului a participat la o conferință de presă, scrie Mediafax. 

În adresa trimisă DSP București, PLUS afirmă că premierul a confirmat contactul cu senatorul PNL Vergil Chițac, diagnosticat cu virusul Covid-19, și s-a declarat ca fiind asimptomatic, dar cu un risc de a pune în pericol viața președintelui, motiv pentru care nu a mai mers la consultările de la Cotroceni.

Contraexemplu pentru populație 

Reprezentanții PLUS consideră că participarea premierului la conferința de presă de vineri este un contraexemplu pentru populație.

„Considerăm că alegerea de a nu respecta imediat autoizolarea, din cauza difuzării televizate și a expunerii la un număr foarte mare de cetățeni a acestui comportament, poate duce nu doar la creșterea riscului de răspândire a Covid-19, a creșterii numărului de teste pentru coronavirus necesare testării jurnaliștilor, în contextul stocului limitat, ci și la scăderea gradului de conformare a populației la regulile instaurate de însuși Guvernul condus de domnul Orban, prin contraexemplul public al unor persoane cu autoritate care nu s-au conformat", se arată în adresa înaintată DSP.

Recomandările Ministerului Sănătății 

Aceștia citează în adresă recomandările oficiale ale Ministerului Sănătății, făcute chiar de ministrul Victor Costache, prezent în conferință: „Manifestați o atitudine preventivă față de orice caz, întrucât răspândirea virusului este posibilă și din partea persoanelor care nu manifestă simptome specifice", dar și OMS 414/2020, care spune că „Se instituie măsura de izolare la domiciliu următoarelor categorii de persoane care au intrat în contact direct cu persoanele care au fost confirmate cu coronavirus (COVID-19)".

„Considerăm că persoanele sunt egale în fața legii și a instituțiilor și responsabilitatea unui șef de partid de a respecta aceste reguli nu este mai mică decât a oricărui cetățean", se mai arată în adresa semnată de membrii Celulei de criză a PLUS pentru coronavirus.

Ludovic Orban a fost întrebat, vineri, de ce a susținut o conferință de presă, în condițiile în care a intrat în contact cu senatorul Vergil Chițac, diagnosticat cu coronavirus, premierul afirmând că jurnaliștii se află „la o distanță corespunzătoare" și că vor fi testați pentru acest nou virus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel