EXCLUSIV  Cine sunt ”misterioșii” care se plimbă la supermarket în pandemie. Cazul Carrefour Orhideea

Avem record după record al numărului de infectări cu noul coronavirus în România. În ultima săptămână, s-a trecut de 2500 cazuri.

Ce se întâmplă în unele supermarketuri? Să luăm următorul exemplu: Carrefour Orhideea din București. Unii oamenii umblă prin supermarket cu masca fie sub nas, fie sub bărbie. Intră regulamentar, cu orificiile acoperite, dar după ce trec de pază, și le eliberează.

Doar că supermarketul a luat o măsură bună pentru ca toată lumea să poarte corect masca sau, în orice caz, cât mai multă lume. Mai mulți angajați ai Carrefour Orhideea, fără vreo uniformă care să arate că lucrează acolo, se plimbă printre oameni, ca și când ar fi simpli cumpărători, și le atrag atenția că trebuie să poarte corect masca. Cumpărătorii se conformează imediat și rămân cu masca până ies pentru că, din moment în moment, revin ”misterioșii”.

Din păcate, aceștia din urmă nu respectă nicio regulă printre rafturi sau la raionul legume-fructe. Acolo nu se ține cont de absolut nicio distanțare fizică. Toată lumea vrea să cumpere roșii în același timp.

De altfel, la începutul lunii august, scriam că la Carrefour Orhideea nu prea se măsoară temperatura. Citiți, aici, pe larg relatarea. Între timp, lucrurile s-au schimbat, iar la intrarea în supermarket, ești întotdeauna întâmpinat de un angajat care nu-ți permite accesul dacă ai peste 37,3 grade.

La cât a ajuns numărul infectărilor

Până duminică, 4 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 135.900 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 108.135 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.835 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel