Cine primește TABLETE în noul an școlar. Anisie, ANUNȚ. Trebuie să știi ASTA

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Ministrul Monica Anisie a vorbit despre tabletele alocate în noul an școlar. Cine va beneficia de ele. 

Întrebată la cine ajung cele 82.000 de tablete puse la dispoziție de autorități, ministrul Monica Anisie a răspuns, în direct la B1 TV că:

"Există un Ordin de ministru elaborat încă din iulie. E vorba de programul Școala de acasă”, cu cele 250.000 de tablete. Acolo e prevăzut faptul că fiecare inspectorat școlar va realiza o procedură de distribuire, vorbim de criterii generale deja prevăzute în ordin: copiii care nu au niciun dispozitiv și provin din medii defavorizate sau acei copii care nu au un dispozitiv propriu. Deci vorbim de dispozitivul propriu". 

"Un milion de euro doar pentru tablete"


"Din martie, m-am preocupat, am tot spus că trebuie să avem tablete. În mai am primit banii de la Guvern și i-am alocat pentru achiziționarea a 250.000 de tablete. Am dat banii către ONAC, care se ocupă de achizițiile centralizate. S-a realizat destul de târziu, nu știu de ce, că noi nu putem verifica. Sunt 82.000 de tablete. Data de 8 înțeleg de la ONAC că e ultima zi în care se pot depune contestații la licitații. Până acum nu s-au depus contestații. Dacă nu se depun, 82.000 de tablete, pe 9, înțelegem că operatorul care a câștigat începe distribuția.

E adevărat că nu m-am bazat doar pe această achiziție, foarte mulți primari deja au luat tablete pentru școli, dar la Minister există un proiect cu Banca Mondială, prin care liceele vor primi laptopuri și echipamente electronice, inclusiv table inteligente. Și în cazul tabletelor și a laptopurilor, școala primește și dă în comodat elevilor. Sunt 1.164 de licee și aproximativ 60.000 de laptopuri. E tot o achiziție și suntem în desfășurare. În același timp, școlile pot achiziționa și să se deconteze sumele prin fonduri europene. Au fost alocate de către Guvern 175 de milioane de euro. Sunt 500.000 de tablete. E un milion de euro doar pentru tablete", a completat ea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel