Cine este Radu Țincu. "NU mi-am dorit. Am ABANDONAT". Cum a trecut de la teologie și aviație, la Medicină de ATI

Cine este medicul Radu Țincu. A povestit totul despre el și meseria de medic la Terapie Intensivă. 

Radu Țincu a vorbit despre meseria de medic, când și de ce a ales-o, dar și despre experiența în secția de Terapie Intensivă.

"Nu mi-am dorit să mă fac medic de la început. Inițial am vrut să fac teologie, dar am abandonat această idee. Undeva prin liceu îmi doream să mă fac aviator, pentru că mi se părea că este o meserie care are adrenalină. Am ajuns la Medicină și cred că este cea mai vocațională meserie dintre profesii, pentru că nu este suficient să fii un medic bun, ci trebuie să fii un medic care simte pacientul și care simte problemele lui. Cred că orice medic are o mică parte de teologie în el", a declarat medicul Radu Țincu, pentru digi24.ro

Ce înseamnă să fii medic de Terapie Intensivă?

Întrebat ce înseamnă să fii medic de Terapie Intensivă, medicul a spus că: "Înseamnă să te lupți cu moartea zi de zi, înseamnă să vezi suferință în fiecare zi. Din aceste două lucruri am deduce că ar trebui să fim cu toții deprimați, dar nu suntem, pentru că în Terapie Intensivă salvăm oameni și nimic nu poate fi comparat cu acea senzație în care un om este reîntors. În Terapie Intensivă, reacția este exact ca în pilotaj. Doctorii nu cred că ar trebui să fie niciodată nervoși, nu ar trebui să fie niciodată supărați, pentru că sentimentele acestea le pot afecta capacitatea de reacție".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel