Cine este Eric Zemmour. A depășit-o în sondaje pe Marine Le Pen

Foto Facebook Eric Zemmour
Foto Facebook Eric Zemmour

Un jurnalist cu idei controversate, care nu ratează nicio ocazie să-l atace pe Emmanuel Macron, a depășit-o în sondaje pe Marine Le Pen. Iată cine e Eric Zemmour. 

Cu șase luni înainte de alegerile prezidențiale din Franța, Eric Zemmour a devenit un adversar de luat în seamă. A depășit-o în sondaje pe Marine Le Pen și, deși el nu și-a anunțat candidatura la președinție, crede că principalul său adversar ar fi Emmanuel Macron. 

Eric Zemmour, în vârstă de 63 de ani, este jurnalist, eseist și scriitor cu opinii catalogate de extrema dreaptă. Un sondaj publicat de Harris Interactive arată că, deși nu și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din Franța, Eric Zemmour se bucură de popularitate în adevăratul sens al cuvântului, fiind creditat cu 17% în intențiile de vot. 

Îl atacă pe Macron și susține "închiderea frontierelor, în caz de necesitate"

Nu stă deoparte când vine vorba de dezbateri, ba din contră. Despre Emmanuel Macron a spus că acesta ar vrea "să dizolve Franța în Europa și Africa", lucru cu care el n-ar fi de acord. 

În schimb, Zemmour propune "închiderea frontierelor, în caz de necesitate", în contextul migranților și deportarea celor care comit infracțiuni. Mai mult, a  sugerat ideea înarmării cetățenilor, dat fiind faptul că Franța s-ar afla într-o "atmosferă" de război civil, potrivit Adevărul

Atacurile la adresa lui Macron continuă ori de câte ori are ocazia. Printre altele, jurnalistul l-a mai acuzat pe Emmanuel Macron că "se supune SUA și sacrifică politica externă franceză" sau că dosarul "autonomiei strategice europene" este o "himeră". 

Zemmour este considerat "un inamic politic"

Liderul LREM, partidul progresist înființat de Macron, Christophe Castaner, a declarat că Zemmour este "un inamic politic" pe care "îl vom considera ca atare și îl vom combate". 

De asemenea, după apariția zvonurilor cu privire la intenția lui Zemmour de a candida la președinție, Marine Le Pen a scăzut la 15% în intențiile de vot, clasându-se pe locul trei. 

În 2011, Zemmour a fost condamnat pentru discriminare rasială, iar șapte ani mai târziu, pentru răspândire de ură față de musulmani. 

VEZI ȘI: Xavier Bertrand, candidat la alegerile prezidențiale, a avertizat cu privire la iminența unui război civil în Franța

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel