Un candidat la alegerile prezidențiale din Franța spune că „există un risc foarte real de război civil“ în țară

Un candidat la alegerile prezidențiale din Franța spune că „există un risc foarte real de război civil“ în țară   /   Sursă foto: Facebook Xavier Bertrand
Un candidat la alegerile prezidențiale din Franța spune că „există un risc foarte real de război civil“ în țară / Sursă foto: Facebook Xavier Bertrand

Xavier Bertrand, candidat la alegerile prezidențiale, avertizează cu privire la iminența unui război civil în Franța.

Xavier Bertrand, un candidat conservator și unul dintre principalii concurenți ai Franței pentru alegerile prezidențiale de anul viitor, a avertizat că țara se confruntă cu un risc real de război civil din cauza violenței bandelor scăpate de sub control în zonele urbane.

Bertrand, care în prezent se află la mai multe procente în spatele contracandidaților Macron și Marine Le Pen înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale franceze din 2022, și-a exprimat numeroasele îngrijorări cu privire la politica din ce în ce mai instabil, relatează Le Figaro.

„Există astăzi un risc real de război civil”, a spus Bertrand, adăugând că „președintele Republicii trebuie să facă totul pentru a evita acest lucru și acest lucru necesită mai presus de toate sfârșitul infracțiunilor care nu vor fi pedepsite. Orice sancțiune trebuie să ducă la o sentință”, a mai spus Bertrand.

Remarcile lui Bertrand vin la câteva luni după ce un grup de generali pensionari au semnat o scrisoare deschisă care avertiza că Franța se poate confrunta cu război civil în următorii ani dacă guvernul nu reușește să ia măsuri cât mi rapid (citește AICI).

Bertrand, care ocupă funcția de președinte al consiliului regional din Hauts-de-France din 2015, a susținut, de asemenea, că statul trebuie să facă mai multe pentru a aborda situația de securitate care se deteriorează rapid în multe dintre zonele urbane din întreaga țară, unde străinii sunt din ce în ce mai mulți și devin forța demografică dominantă.

„Aveți bande, bande care se luptă cu Kalashnikov. Nu poate fi acesta un război civil?" a întrebat Bertrand. „Aveți rezidenți care își părăsesc locuințele, sperând că vor putea reveni în pace sau că soțiile și copiii lor nu vor fi deranjați.”, a mai spus acesta.

Bertrand i-a vizat pe ceilalți contracandidați

Apoi, după ce l-a criticat pe Macron pentru că nu a făcut mai mult pentru a atenua situația din ce în ce mai volatilă din unele dintre aceste zone, Bertrand l-a vizat pe Eric Zemmour, un intelectual de dreapta care ar putea candida și pentru președinție, argumentând că unele dintre propunerile sale, cum ar fi interzicerea numelor străine (citește AICI), nu ar trebui să intre în dezbaterea politică din Franța

„În acest moment, singurul lucru pe care l-am reținut [din propunerile lui Zemmour] este că va trebui să schimbăm prenumele copiilor sau să interzicem anumite prenume”, a început Bertrand. „Are într-adevăr locul său în dezbaterea politică?”, a întrebat acesta, scrie RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel