Elevii, în BĂNCI, a doua zi după ce rata de infectare scade sub 1 la mie. Cîmpeanu, schimbare importantă

Sursă foto: Facebook Sorin Cîmpeanu
Sursă foto: Facebook Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că referința de funcționare a școlilor va fi ziua în care rata de infectare se modifică.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat astăzi că va iniţia modificarea ordinului comun Educaţie-Sănătate privind funcţionarea şcolilor, în sensul în care data de referinţă să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie.

"Conform ordinului comun al ministrului educației și ministrului sănătății, școlile funcționează toată săptămâna luând ca referință rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente (Art. 2, alin. 3). Constatând că un număr important de localități sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, în urma discuțiilor cu ministrul Sănătății, apreciind înțelegerea Ministerului Sănătății pentru importanța școlii, luni, 17 mai vom iniția modificarea Art 2, alin. 3 al ordinului comun de ministru Educație-Sănătate, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie. Toate celelalte prevederi cunoscute rămân în vigoare.", a scris Sorin Cîmpeanu pe pagina sa de Facebook.

Când se va face revenirea fizică în școli

Dacă această modificare va fi făcută, prezența fizică în școli s-ar putea face chiar a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie, a explicat Cîmpeanu.

"În acest fel, prezența fizică nediferențiată în școli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie, pe baza acordului între ISJ/ISMB și DSP, prin hotărâre a CJSU/CMBSU. Ne dorim ca ordinul comun de modificare să fie semnat și publicat în Monitorul Oficial în cursul zilei de mâine, 17 mai, astfel încât un număr cât mai mare de elevi să aibă acces la școala.Insistăm în continuare pe respectarea riguroasa a măsurilor de protecție sanitară în interiorul școlilor.", a precizat Sorin Cîmpeanu pe pagina sa de Facebook.

Ieri, Sorin Cîmpeanu declarase că în 654 de localități, care vineri aveau o rată de incidența de peste 1 la mie, elevii claselor V, VI, VII, IX, X și XI vor învață online toată săptămâna viitoare.

VEZI ȘI: Rata de referință pentru infecțiile COVID în școli. Sorin Cîmpeanu: "Este cea din vinerea precedentă"

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy