EXCLUSIV  Christian Ciocan, despre rolul lui Raed Arafat și noua tulpină de COVID-19

Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Federaţiei Sindicatelor Democratice ale Poliţiştilor din România, a oferit un mesaj, în exclusivitate pentru DC News, despre rolul pe care Raed Arafat îl are în Ministerul Afacerilor Interne, dar și despre noua tulpină de coronavirus.

Christian Ciocan a oferit un mesaj, în exclusivitate pentru DC News, despre rolul pe care Raed Arafat îl are în postul de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, dar și despre noua tulpină de coronavirus apărută în Marea Britanie:

„Am văzut în toată această perioadă persoanele care au avut, mai mult sau mai puțin, legătură cu domeniul medical, am văzut că în majoritatea timpului, anumite acuze s-au concentrat către secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. 

Federația Polițiștilor face următoarele precizări: Domnul Raed Arafat este șeful Departamentului și nu are niciun fel de legătură cu alte ministere, respectiv Ministerul Sănătății, ori alte agenții implicate în sănătatea publică, pandemie, sau alte zone care pot afecta sănătatea populației mai mult decât poate face Departamentul pentru Situații de Urgență. Cunoaștem activitatea secretarului de stat Raed Arafat și demersurile pe care Departamentul pentru Situații de Urgență le face în condițiile legii, pentru prevenirea pandemiei și pentru protejarea populației“, a punctat Ciocan.

Nu DSU este responsabil pentru decizii

”Înțelegem și de ce se întâmplă tot ceea ce se întâmplă, având ca vector de imagine, în mod negativ, pe domnul Raed Arafat. În aceste condiții, Federația Polițiștilor spune că pentru corecta informare a opiniei publice, lucrurile trebuie diferențiate. Responsabilitatea pentru prevenirea și combaterea bolilor revine unor organisme ale statului român, Departamentul pentru Situații de Urgență are competențe strict și limitativ în condițiile legii și regulamentelor prevăzute de MAI. Mai mult decât atât, imaginea poate doborî o organizație. Oricât de mult bine ar face Departamentul pentru Situații de Urgență, o imagine negativă care se creează în mod constant, de luni de zile, pe care Federația nu o va neglija, poate face mai mult rău nu numai departamentului, ci și populației din România.

De aceea, solicităm tuturor instituțiilor statului ca să intervină în mod coerent, concret și real, pentru clarificarea tuturor zonelor care afectează starea de sănătate a populației în perioada pandemiei și, mai mult decât atât, să își exprime coerent poziția față de relaționarea cu DSU, astfel încât să se înțeleagă, odată pentru totdeauna, că nu Raed Arafat, secretarul de stat în MAI, este vinovat sau responsabil pentru tot ceea ce se întâmplă în această perioadă toată planeta. Federația își exprimă sprijinul pentru acesta în condițiile legii, în condițiile regulamentelor și în condițiile care vizează prevenirea și combaterea efectelor pandemiei în România. Federația Polițiștilor cere public disocierea lui Arafat de Nelu Tătaru, Alexandru Rafila, Adrian Streinu-Cercel și alții ca ei“, a precizat purtătorul de cuvânt al FSDPR.

Noua tulpină de coronavirus

„Federația înțelege că e posibil ca în anul 2020 și în România să apară o tulpină, două, trei, multiple tulpini de virus. Asta este, mergem mai departe, România este țară membră UE, România, ca și Uniunea Europeană și SUA, vor merge mai departe. Omenirea nu s-a oprit nici la gripa spaniolă, nici la ciumă, nici la tifos, nici la alte probleme care au afectat populația Pământului. Ne vom lua toate măsurile ca și această tulpină să fie și ea înfrântă cum au fost toate tulpinile până în acest moment“, a conchis Christian Ciocan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel