Chițac, depistat cu COVID -19. Orban îngrijorat: MĂ VOI AUTOIZOLA! Nu merg la Cotroceni!

Ludovic Orban a anunțat că se va izola la Vila Lac 1 de teama noului coronavirus după ce senatorul Vergil Chițac (PNL) a fost depistat pozitiv.

'În timpul reuniunii Biroului Executiv, domnul ministru Victor Costache a confirmat faptul că un coleg de-al nostru, domnul senator Vergil Chiţac, a fost diagnosticat pozitiv. Adică este infectat cu COVID-19. Am decis că, având în vedere că senatorul Vergil Chiţac a participat la reuniunea Biroului Politic Naţional, toţii membrii Biroului Politic Naţional se vor izola la domiciliu, în conformitate cu deciziile Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. De asemenea, toţi senatorii au obligaţia să se izoleze. Nu aşteptăm ancheta epidemiologică.' a spus Orban.

VEZI ȘI SENATORUL VERGIL CHIȚAC (PNL), POZITIV la testul COVID - 19. A luat contact și cu alți liberali

'Cum să merg la consultări? Ar însemna să expun persoana preşedintelui riscului de contaminare. (...) L-am informat pe preşedintele României, preşedintele va lua decizia (amânarea consultărilor - n.r.), pentru că aici, în urma anchetei epidemiologice, nu este vorba numai de colegii mei din PNL, poate fi vorba şi de colegi din Senat cu care a intrat în contact domnul Chiţac, care, evident, vor trebuie să intre în aceleaşi proceduri de izolare şi de diagnosticare cât mai rapidă . (...) A existat o discuţie că domnul Chiţac era răcit, normal, cum se fac glume când e cineva răcit, ca mulţi dintre alţii care au fost răciţi în perioada asta. Până la urmă s-a testat şi... asta este. Este pozitiv, noi acţionăm în conformitate cu toate procedurile' a spus Orban, la o conferință de presă de față cu numeroși jurnaliști.

VEZI ȘI COVID - 19. Grapini, despre Orban și Turcan: Ar trebui urgent să intre în carantină!

Orban a mai declarat că în ultima perioadă nu a dat mâna cu Vergil Chiţac. Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, prezent la aceeași conferință de presă, a precizat : 'Domnul prim-ministru este doar un contact al domnului Chiţac, asimptomatic. Va fi în izolare la Vila Lac şi i se vor face testări la interval de o săptămână şi 14 zile. La fel se va proceda cu ceilalţi miniştri, în special cei care au fost contacţi direcţi ai domnului Chiţac'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel