Chirurgul general SUA: Comunitățile de culoare, mai puternic afectate de coronavirus

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Coronavirusul care devastează Statele Unite infectează și ucide americanii de culoare în mod disproporționat de mare.

Coronavirusul care devastează Statele Unite infectează și ucide americanii de culoare în mod disproporționat de mare, a transmis The Washington Post.

Dovezile tot mai evidente l-au determinat chirurgul general al SUA, dr. Anthony Fauci, să recunoască public acest lucru, într-un moment în care poporul american cere informații mai clare despre virusul ucigaș.

Declarațiile îngrijorătoare ale expertului

Dr. Anthony Fauci, care se află în celula de criză alcătuită de președintele Trump, a spus că Covid-19 „luminează" cât de „inacceptabile" sunt diferențele de sănătate dintre negri și albi, conform CNBC. „Iar acum, când avem o situație precum coronavirusul, suferă în mod disproporționat".

„Nu doar că se infectează mult mai mult. Atunci când se infectează, condițiile medicale preexistente... îi fac să ajungă la terapie intensivă", a mai spus dr. Fauci.

Analiza datelor

Analiza datelor disponibile și celor demografice, făcută de The Washington Post , arată că ținuturile în care afro-americanii sunt majoritari sunt de trei ori mai infectate și înregistrează de șase ori mai multe decese, față de zonele în care rezidenții albi predomină.

În Milwaukee, unde se află cel mai mare oraș din Wisconsin, populația de culoare reprezintă cam 70% din victimele ucise de Covid-19, dar doar 26% din populația generală. Diferențele sunt similare și în Louisiana, unde 70% dintre decese au survenit la afro-americani, chiar dacă alcătuiesc doar 32% din comunitate.

În Michigan, statul american situat pe locul trei când vine vorba de oameni uciși de coronavirus, populația de culoare reprezintă 33% din cazuri și 40% din morți, chiar dacă afro-americanii alcătuiesc doar 14% din populația totală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel