Chirieac: UE mai are mult până să fie cu adevărat o Uniune. Scapă fiecare cum poate

Analistul politic Bogdan Chirieac a lansat o sugestie pentru salvarea economiei româneşti, în contextul în care Guvernul României va organiza o primă şedinţă miercuri, la ora 17,00. Acesta a sugerat şi ce ar putea face Uniunea Europeană în contextul actual. 

"O să vedem ce va fi la şedinţa de Guvern. Eu cred că trebuia, din punct de vedere politic, trebuia făcut următorul lucru. Probabil că cele mai luminate minţi din această ţară în domeniul economic, prin videoconferinţă, trebuie puse la masă şi găsită o soluţie. Plecând de la ideea că economia României este indisolubil legată de economia Italiei şi Spaniei. Noi producem foarte mult pentru export şi, când lumea se închide în casă, consumul scade şi liniile de export se închid. Fabricile de automobile şi-au închis deja porţile. Producătorii de subansamble din România nu au piaţă de desfacere.", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

"UE mai are până să fie Uniune" 

"Epidemia ne-a arătat că mai e mult până când organizaţia din care facem parte să se numească, pe bune, UNIUNEA Europeană. S-a dovedit că fiecare scapă cum poate! UE poate face un singur lucru acum. Să dea bani cash României şi România să plătească salariile companiilor închise.

Guvernul ar putea să ajute firmele, dar fără să mai ţină cont de deficit. Banca Angliei a anunţat o sumă importantă pentru a ameliora efectele acestei crize. Marea Britanie îşi permite asta pentru că tocmai a ieşit din UE. Sigur, nu se pune problema şi nici nu ar fi de dorit să facem şi noi asta. Dar la Bruxelles se poate pune problema ca în acest an să fie depăşit deficitul bugetar până la o limită, fără repercusiuni. Altminteri, mica Românie nu va supravieţui", a mai spus analistul. 

"Lumea se va schimba"

"Dăm deoparte chestiunile electorale şi ne gândim că românii din Diaspora, dacă doresc asigurare medicală în ţara noastră, ar trebui să plătească măcar o sumă modică pentru asta? Multe lucruri se vor schimba după criza asta. Prima grijă este, însă, ruperea lanţului epidemiologic. Problema este că, pentru prima dată, România va avea un excedent de forţă de muncă şi că oamenii vor găsi foarte greu locuri de muncă", a mai declarat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel