Chirieac, REPLICĂ după ANUNȚUL lui Tătaru: "Sunteți foarte OPTIMISTĂ". Vaccinul rușilor, "EXCLUS"

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre vaccinul anti-COVID-19, după ce ministrul Nelu Tătaru a declarat că va aduce vaccinul în România, în luna decembrie, iar din ianuarie ar putea fi administrat populației.

"Din ce ne-au spus marile corporații internaționale, care au făcut conferință cu noi, da, vaccinul trebuie să treacă prin toate testele și regulamentele Uniunii Europene și sunt multe companii mari, giganții, care au cifra de afaceri anuală egală cu PIB-ul României, ca să știm despre ce vorbim și care au în lucru vaccinul. Nu știu dacă numele nu e foarte popular pentru publicul larg: AstraZeneca, Glaxo, Sanofi... "The big Pharma" care lucrează cu mari Universități. Și Oxford lucrează cu AstaZeneca, alții lucrează cu companii germane.

Am înțeles că Uniunea Europeană a rezervat de la câteva companii câteva sute de milioane de doze de vaccin. Acum, dumneavoastră sunteți foarte optimistă, să dea Dumnezeu să aveți dreptate, că vaccinul ar putea să fie disponibil în decembrie. Să dea Dumnezeu să fie așa. Momentat am văzut că, corporațiile au intrat în faza trei de testare pe 40.000 de persoane și înțeleg că în lume sunt vreo 282 de companii care încearcă să ajungă la un vaccin. Dintre ele, vreo opt sunt în fază finală.

Asta îi exclude pe ruși care au deja vaccinul, dar nu e acreditat deocamdată de țările, de Guvernele și companiile occidentale. Vaccinul nu este scump, va fi sub 10 dolari, ceea ce înseamnă că va fi la îndemână. Probabil ca statul va plăti pentru grupele de risc: medici, aparat medical, polițiști, Armată, profesorii. Profesorii ar trebui odată cu medicii dacă mă întrebați, dar ar trebui să fie disponibil și în farmacie, cum e vaccinul antigripal. Va fi o problemă în această toamnă cu vaccinul antigripal, cu gripa obișnuită, sezonieră", a declarat Bogdan Chirieac, în direct la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel