Chirieac a decis dacă se vaccinează anti-COVID-19. Răspunsul e categoric!

Imagine realizată în timpul studiilor vaccinului Oxford/AstraZeneca
Imagine realizată în timpul studiilor vaccinului Oxford/AstraZeneca

Marile țări ale lumii și-au pus speranța în vaccinul anti-COVID-19.

Vasile Astărăstoae a spus că, în aceste zile, agenda publică, „paradoxal”, nu este acoperită de campania electorală, ci de problema vaccinului anti-COVID-19. „Anunțul făcut de trei firme, privind punerea pe piață, probabil, în decembrie, a unui vaccin a împărțit lumea între optimism exagerat și reticență”, a subliniat acesta. Declarațiile sale au fost prezentate, marți seară, de către Mihai Gâdea la Antena 3. 

„Cred că e important să auziți această voce, care ridică niște semne de întrebare”, a spus, ulterior, Mihai Gâdea. 

Bogdan Chirieac, aflat în platoul Antena 3, a făcut următoarele precizări: „Domnul profesor Astărăstoae este un nume în medicina din România. A fost și președintele Colegiului Medicilor. Pot fi semne de întrebare. În același timp, corporațiile care au scos vaccinul, în privința profesionalismului lor, sunt mai presus de orice bănuială! Moderna a luat în echipele sale cei mai buni specialiști în epidemiologie. AstraZeneca a făcut vaccinul cu Universitatea Oxford. Și cei de la Oxford știu un pic de medicină. Au o cifră de afaceri comparabilă cu produsul intern brut al României în momentul acesta. Și au de mulți ani. Au medicamente care au salvat milioane de vieți până acum. Eu cred că, în momentul în care o corporație de un asemenea nivel pune pe piață un astfel de vaccin, tot ce este omenește posibil, în privința eficienței și siguranței, s-a făcut!”

Chirieac, decizie

„Până la urmă, nu te obligă nimeni să te vaccinezi. Sunt persoane vulnerabile, sunt oameni în prima linie, fără pensii speciale, care ar trebui să aibă protecție față de virus”, a mai spus Bogdan Chirieac.

De asemenea, a zis ce decizie a luat cu privire la vaccinul împotriva noului coronavirus: „Eu mă vaccinez categoric!”

„Dacă vaccinăm două milioane de persoane în România, împrăștierea virusului va fi puternic frânată, pentru că cei vaccinați îi apară și pe cei care nu s-au vaccinat”, a subliniat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel