China vrea a treia doză de vaccin. Surse apropiate companiilor farmaceutice au dezvăluit planul pentru populație

China vrea a treia doză de vaccin. Surse apropiate companiilor farmaceutice au dezvăluit planul pentru populație
China vrea a treia doză de vaccin. Surse apropiate companiilor farmaceutice au dezvăluit planul pentru populație

China vrea a treia doză de vaccin.

China plănuieşte deja să întărească vaccinarea populaţiei - vaccinată majoritar cu antigeni de fabricaţie locală din virus inactivat -, cu o doză adiţională a vaccinului cu ARN mesager dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, a informat joi presa locală, citată de EFE.

Surse apropiate companiilor farmaceutice au dezvăluit că 'autorităţile chineze plănuiesc să utilizeze vaccinul (de la Pfizer-BioNTech) ca doză de întărire pentru cetăţenii care au primit vaccinuri cu virus inactivat'.

Doza adiţională ar putea să fie gratuită

Potrivit surselor, este posibil ca doza adiţională să fie gratuită. De asemenea, potrivit lui Wu Yifang, preşedintele Fosun Pharma - partenerul chinez al BioNTech - şi Universitatea din Hong Kong desfăşoară un studiu privind eficacitatea obţinută din combinaţia vaccinului chinez Sinovac cu cel de la BioNTech, iar datele disponibile până acum 'încurajează la optimism'. De mai multe luni, comunitatea ştiinţifică dezbate necesitatea şi eficienţa injectării unei a treia doze, care ar putea fi de la vaccinuri diferite celor administrate iniţial. Fosun Pharma a anunţat totodată că agenţia chineză de reglementare a medicamentelor a încheiat analiza vaccinului de la Pfizer-BioNTech, care se află în prezent în faza de revizuire administrativă.

Dacă respectivul vaccin va fi aprobat va fi primul cu ARN mesager - şi primul dezvoltat de companii străine - care obţine undă verde în China continental, în condiţiile în care Hong Kong utilizează vaccinul de la BioNtech de mai multe luni. China se află în faza III de teste clinice pentru propriul vaccin cu ARN mesager, dezvoltat de compania farmaceutică Walvax şi de Armata chineză.

GCS. Bilanț coronavirus 15 iulie. Numărul infectărilor în România

Până astăzi, 15 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.081.467 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 

1.046.610 de pacienți au fost declarați vindecați. 

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 62 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 

Până astăzi, 34.245 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel