China testează un robot care recoltează probe pentru testele Covid-19

Testare Covid-19 cu ajutorul unui robot, în China. Foto: Pixabay.com
Testare Covid-19 cu ajutorul unui robot, în China. Foto: Pixabay.com

Un robot folosit pentru recoltarea testelor Covid-19 se află în probe într-un oraș din China. 

Un oraş din nord-estul Chinei a folosit miercuri în premieră un robot la recoltarea probelor pentru testele COVID-19, în cadrul unei vaste campanii de screening după apariţia câtorva cazuri de coronavirus, relatează AFP, scrie Agerpres. 

Instalat într-o grădiniţă din Shenyang, capitala provinciei Liaoning, acest braţ articulat, controlat de la distanţă de un operator, recoltează o probă din gâtul pacienţilor cu ajutorul unui beţişor cu tampon de vată steril.

Principalul avantaj al robotului:

Reduce riscul de infectare a personalului medical, oferind în acelaşi timp o mare precizie a mişcării.

Deloc impresionaţi de această instalaţie futuristă, numeroşi locuitori din Shenyang şi-au aşteptat miercuri rândul în acest centru de testare instalat în incinta grădiniţei, notează AFP.

După scanarea actului de identitate, persoanele care urmează să fie testate se poziţionează în faţa dispozitivului, unde o voce feminină înregistrată le cere politicos să deschidă gura.

Cum recoltează o probă 



Robotul îndreaptă apoi beţişorul cu tampon de vată către gâtul persoanei. Un operator într-un costum de protecţie controlează întreaga operaţiune de la distanţă folosind o cameră montată pe braţul articulat şi un ecran de control.

China a reuşit în mare măsură să ţină sub control epidemia de COVID-19 pe teritoriul său din primăvara anului 2020. Cu toate acestea, în ultimele săptămâni se confruntă cu focare restrânse, de câteva zeci de cazuri.

Roboţii sunt din ce în ce mai populari în China, atât în sectorul industrial cât şi pentru efectuarea unor sarcini cotidiene, precum livrarea meselor sau transportul bagajelor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel