China reacționează la afirmaţiile lui Trump: „Murdărește eforturile de combatere a epidemiei"

Administraţia de la Beijing l-a acuzat pe  Donald Trump că nu respectă angajamentele faţă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Anterior, liderul de la Casa Albă a ameninţat cu oprirea definitivă a contribuţiilor financiare faţă de OMS din cauza poziţiei favorabile Chinei.

Statele Unite „se sustrag obligaţiilor" faţă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a acuzat Ministerul chinez de Externe, conform cotidianului Le Figaro.

Demersul Casei Albe are rolul de a „murdări eforturile Chinei de combatere a epidemiei", a subliniat Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Reacţia Chinei intervine după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a acuzat OMS că a avut o atitudine indulgentă faţă de Chin. El a avertizat că va opri definitiv finanţarea organizaţiei dacă nu lansează „reforme substanţiale în cel mult 30 de zile".

„Organizaţia Mondială a Sănătăţii trebuie să demonstreze în mod real independenţa faţă de China. Administraţia mea a iniţiat deja discuţiile cu OMS pentru reformarea organizaţiei. Dar trebuie să existe acţiuni rapide, nu avem timp de pierdut", a subliniat Donald Trump, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel