China, prima țară care a implementat un pașaport de sănătate pentru călătoriile interne

China, prima țară care a implementat un pașaport de sănătate pentru călătoriile interne  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
China, prima țară care a implementat un pașaport de sănătate pentru călătoriile interne / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

China a lansat un program de certificat de sănătate pentru călătorii interni, o primă fază în implementarea pașapoartelor de virus, relatează AFP.

Certificatul digital, care arată dacă cetățeanul în cauză este vaccinat, dar și rezultatele testelor antivirus, este disponibil pentru cetățenii chinezi printr-un program de pe platforma chineză de socializare WeChat, lansat luni.

Certificatul este lansat „pentru a promova redresarea economică mondială și pentru a facilita călătoriile transfrontaliere”, a spus un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe. Cu toate acestea, certificatul internațional de sănătate este în prezent disponibil numai pentru utilizarea de către cetățenii chinezi și nu este încă obligatoriu. Certificatul, care este disponibil și pe suport de hârtie, este considerat a fi primul „pașaport antivirus” cunoscut în lume.

Și alte state vor să implementeze acest pașaport

Statele Unite și Marea Britanie se numără printre țările care se gândesc în prezent să pună în aplicare permise similare. Uniunea Europeană lucrează, de asemenea, la un „permis verde” pentru vaccin, care să le permită cetățenilor să călătorească între țările membre și în străinătate.

Programul Chinei include un cod QR criptat care permite fiecărei țări să obțină informații despre sănătatea călătorilor, a informat luni agenția de stat Xinhua.

„Codurile QR de sănătate” din cadrul WeChat și al altor aplicații chinezești pentru smartphone sunt deja necesare pentru a intra în transportul intern și în multe spații publice din China.

Aplicațiile urmăresc locația unui utilizator și produc un cod „verde” - sinonim cu o stare bună de sănătate - dacă un utilizator nu a fost în contact cu un caz confirmat sau nu a călătorit către un focar de virus, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel