China NU MAI ARE infecții locale noi pentru prima dată după închiderea orașelor

China anunță că pentru prima dată de la începerea epidemiei de coronavirus nu a mai înregistrat infecții locale. 

China nu a raportat cazuri noi de coronavirus cu transmitere locală pentru prima dată de la începerea pandemiei, marcând un punct de cotitură important în lupta globală pentru limitarea răspândirii infecției cu Covid-19, scrie CNN. 

La o conferință de presă, joi dimineață, oficialii Comisiei Naționale de Sănătate din China au anunțat că au fost doar 34 de cazuri noi în ultimele 24 de ore - toate din străinătate - și opt noi decese, toate în Hubei, provincia unde virusul a fost identificat mai întâi.

Miercuri nu au existat cazuri noi în Hubei

De ce acest lucru contează: istoria va fi probabil susținută ca dovadă a succesului continuu al eforturilor măturate și de sus în jos ale Chinei de a controla virusul, în ciuda afirmațiilor persistente că oficialii locali au gestionat greșit focarul inițial. Chiar luna trecută, China continentală a raportat mii de cazuri noi în fiecare zi și a fost considerată cea mai mare risc de infecție din lume.

În săptămânile următoare răspândirii timpurii a virusului, guvernul a adoptat măsuri draconiene de carantină și restricții de călătorie stricte care afectează sute de milioane de cetățeni. În unele orașe afectate, rezidenții nu au reușit să-și părăsească apartamentele mai mult de o lună.

Și pe măsură ce pericolul s-a diminuat în China, rata globală a infecțiilor continuă să se accelereze, țările de pe mai multe continente anunță focare în expansiune rapidă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel