China e gata să livreze milioane de doze ale vaccinului anti COVID-19

Imagine realizată în timpul studiilor vaccinului Oxford/AstraZeneca
Imagine realizată în timpul studiilor vaccinului Oxford/AstraZeneca

Republica Populară Chineză este gata să livreze milioane de doze ale vaccinului anti coronavirus. Beijingul dorește să spele imaginea Chinei, în urma focarului de COVID-19 apărut la Wuhan la finalul anului trecut.

În lunile următoare, China va trimite sute de milioane de doze de vaccinuri anti COVID-19 către țările care au efectuat studii și sunt în ultimele etape de testare ale potențialelor vaccinuri. Liderii de la Beijing au promis, de asemenea, accesul la vaccinul chinezesc al țărilor subdezvoltate și în curs de dezvoltare. Această campanie îi oferă Chinei oportunitatea de a-și spăla imaginea, care a fost deteriorată după ce focarul inițial de coronavirus a apărut în Wuhan, anul trecut.

Vaccinurile, instrument de politică externă

De asemenea, vaccinurile pot fi folosite de Beijing ca „un instrument pentru politica externă, de promovare a puterii și de proiectare a influenței internaționale”, a declarat Yanzhong Huang, specialist în sănătate la Consiliul pentru relații externe din Washington. Inițial, eforturile Chinei de a favoriza lupta împotriva pandemiei, prin donarea de măști și alte provizii către țările afectate puternic de COVID-19, au fost catalogate drept o campanie de dezinformare pentru a schimba atenția opiniei publice.

China are în prezent cinci candidați la vaccinul anti COVID-19, patru companii care au ajuns la faza 3 a studiilor clinice, ultimul și cel mai important pas al testării înainte de a se solicita aprobarea de reglementare. După ce au eliminat, în mare măsură, virusul din interiorul granițelor sale, producătorii de medicamente chinezi au căutat în străinătate locuri pentru a testa eficacitatea vaccinurilor lor. Astfel, au lansat probe de fază 3 în cel puțin 16 țări, potrivit CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel