China dă vina pe restul țărilor lumii pentru răspândirea variantei Omicron

Presa de stat din Republica Populară Chineză lansează acuzații dure privitoare la răspândirea variantei Omicron.

Presa de stat chineză afirmă că numeroasele colete trimise din străinătate ar putea să fi răspândit varianta Omicron a coronavirusului în Beijing și în alte părți, în ciuda îndoielilor experților în sănătate din alte state care au venit cu argumente contrare pe această temă.

Biroul State Post a declarat că a ordonat măsuri mai puternice pentru ventilarea și dezinfectarea locurilor unde sunt manipulate coletele trimise din alte țări. De asemenea, lucrătorii poștali trebuie să poarte echipament de protecție, să facă injecții de rapel și să fie supuși unor teste regulate. Pachetele internaționale trebuie izolate, curățate și păstrate pentru o perioadă de așteptare pentru a se asigura că nu conțin urme de virus virus, se arată în comunicat.

Experții din sănătate sunt de altă părere

Experții mondiali în sănătate spun că virusul se răspândește în principal prin picături respiratorii atunci când persoanele infectate respiră, vorbesc, tușesc și strănută.

Organizația Mondială a Sănătății spune că coronavirusurile „au nevoie de un animal viu sau de o gazdă umană pentru a se înmulți și a supraviețui și nu se pot înmulți pe suprafața pachetelor cu alimente”.

Cu toate acestea, China a subliniat în mod repetat ceea ce numește pericolul infecțiilor din ambalaje, în ciuda faptului că pe astfel de articole au fost găsite doar urme de virus. Beijingul a intensificat testarea alimentelor congelate și a altor articole expediate de peste mări.

China impune restricții dure ori de câte ori apare câte un caz

Ziarul Partidului Comunist Global Times a citat Centrul de Control al Bolilor din Beijing și leagă infecțiile recente de coletele din străinătate. În presă s-a anunțat că anchetatorii au descoperit că persoanele nou infectate au ridicat pachete trimise prin poștă din Canada și S.U.A.

China a închis părți din districtul Haidian din Beijing, după detectarea a patru cazuri, cu doar câteva săptămâni înainte ca orașul-capitală să găzduiască Jocurile Olimpice de Iarnă. O altă persoană din centrul tehnologic din sudul Shenzhen a fost testată pozitiv cu Omicron, după ce a manipulat pachete trimise din America de Nord, potrivit ziarului.

Un caz suplimentar a fost raportat în districtul Chaoyang al orașului, iar o clădire de birouri din Shunyi, unde se află principalul aeroport internațional al capitalei, a fost închisă. De asemenea, școlile din Beijing au fost în mare parte mutate online în cele două săptămâni înainte de începerea vacanței de Anul Nou Chinezesc, pe 31 ianuarie, potrivit YahooNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel