China anunță un nou focar de COVID-19. Sunt temeri privind reizbucnirea pandemiei

Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu

Autorităţile chineze au ordonat sâmbătă izolarea de urgenţă a unsprezece cartiere din Beijing după izbucnirea unui nou focar de coronavirus, ceea ce a crescut îngrijorările privind posibila reapariţie a epidemiei de COVID-19 în ţara în care a apărut această boală, anul trecut, relatează agenţia AFP.

În acelaşi timp, Brazilia, cu 41.828 de decese înregistrate oficial, a devenit a doua ţară din lume cel mai afectată de pandemie, în urma Statelor Unite.

La Beijing, responsabili din districtul Fengtai au anunţat sâmbătă înfiinţarea unui dispozitiv în vreme de război. Şapte cazuri de contaminare cu COVID-19 au fost înregistrate în vecinătatea pieţei Xinfadi din Beijing, dintre care şase sâmbătă, potrivit autorităţilor sanitare. Această piaţă a fost închisă de autorităţi, la fel ca o altă piaţă, de fructe de mare, frecventată de una dintre persoanele infectate, astfel încât să poată avea loc operaţiunile de dezinfectare şi de prelevare a probelor. Nouă şcoli şi grădiniţe din zonă au fost închise.

Caz confirmat și în capitală



Joi a fost anunţat un prim caz de COVID-19 din Beijing în ultimele două luni.

Aceste cazuri noi stârnesc temeri privind reapariţia în China a epidemiei, pe care autorităţile reuşiseră să o controleze prin măsuri stricte de carantină.

Şi în SUA (peste 114.000 de decese), în mai multe state în care au fost reluate activităţile începând din aprilie, după ce a fost atins un platou al cazurilor, s-a înregistrat un aflux de noi pacienţi, ceea ce a suscitat, de asemenea, temeri privind un al doilea val de contaminări.

Cu toate acestea, "nu putem închide din nou economia", a avertizat secretarul american an Trezoreriei, Steven Mnuchin.

Acelaşi scenariu în Africa de Sud, unde numărul de cazuri noi a depăşit 10.000 într-o singură zi, ajungând la aproape la 62.000 vineri, la o săptămână după ieşirea din izolare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel