China anunță rezultate promițătoare pentru un vaccin anti-COVID

Cercetătorii anunță că unul dintre vaccinurile anti-COVID dezvoltate în China s-a dovedit a fi sigur în urma testărilor.

Unul dintre vaccinurile anti-COVID din China s-a dovedit a fi sigur și a declanșat răspunsuri imune în urma testelor făcute pe oameni, au spus cercetătorii, relatează Reuters.

Potențialul vaccin, denumit BBIBP-CorV, este dezvoltat de Institutul de produse biologice din Beijing, o filială a China National Biotec Group (CNBG). A fost deja aprobat un program de inoculare de urgență în China, care vizează lucrătorii esențiali și alte grupuri de persoane care se confruntă cu un risc ridicat de infecție.

Cu toate acestea, dacă serul poate proteja oamenii de boala COVID-19, care a ucis peste 1 milion de oameni din întreaga lume, va deveni clar doar atunci când ultimele studii din faza a III-a, care sunt în desfășurare în afara Chinei, vor fi finalizate. Nu a provocat efecte secundare severe, în timp ce reacțiile adverse frecvente ușoare sau moderate au inclus febră și durere în locurile de injectare, potrivit unui articol publicat joi în revista medicală Lancet. Potrivit cercetătorilor, două injecții cu BBIBP-CorV au generat anticorpi la toate persoanele vaccinate, inclusiv la participanții mai în vârstă. 

BBIBP-CorV este unul dintre cel puțin 10 proiecte de vaccin anti-COVID existente la nivel global care au intrat în faza a treia a studiilor, dintre care patru sunt conduse de oameni de știință chinezi, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel