Urmărește emisiunea live


China a închis un oraş din cauza unui singur caz de infectare cu Omicron

Foto: Brett Sayles - Pexels
Foto: Brett Sayles - Pexels

Decizie extremă luată de China. 

Ca răspuns la un singur caz de coronavirus, autorităţile chineze au închis săptămâna aceasta un oraş de frontieră cu peste 200.000 de locuitori. Elevii nu au mai participat la ore, iar multe afaceri au fost blocate temporar, în vreme ce autorităţile vor să testeze fiecare locuitor din oraş.

Autorităţile din oraşul Dongxing, aflat pe graniţa cu Vietnam, în provincia Guangxi, din sudul Chinei, au ordonat miercuri tuturor cetăţenilor să se plaseze în carantină la domiciliu până la noi directive. Totul a pornit de la un rezident care a fost testat pozitiv în timpul unui screening de rutină, potrivit postului de stat CCTV citat de The Washington Post.

Şcolile, transportul public şi majoritatea afacerilor (cu excepţia supermarketurilor şi a farmaciilor) au fost închise temporar, oficialii lansând o campanie prin care îşi propun să testeze fiecare locuitor din Dongxing.

Oraşul găzduieşte şi punctul de intrare pentru un milion de tone de mărfuri anuale din Vietnam, trecerea prin vamă fiind, de asemenea, oprită.

Ambasada Chinei din Hanoi le-a cerut cetăţenilor chinezi din Vietnam să nu se întoarcă pe uscat.

În ultimele două săptămâni, doar şapte cazuri de Omicron au fost detectate în China, oficialii fiind vigilenţi. Urmărirea unei politici stricte de „zero covid” a dus la controale din ce în ce mai stricte la frontiere, peste 6.000 de camioane care transportau fructe fiind blocate de-a lungul graniţei chino-vietnameze de câteva săptămâni.

Omicron în lume: 

Tulpina Omicron este responsabilă pentru mai mult de 73% din noile cazuri din SUA

Varianta Omicron este cauza a peste 73% din cazurile noi de coronavirus din SUA, potrivit estimărilor publicate de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA citat de CNN.

În săptămâna care s-a încheiat la 18 decembrie, Omicron a reprezentat 73,2% din cazuri, iar Delta a reprezentat încă 26,6%.

În săptămâna anterioară, încheiată la 11 decembrie, Omicron a fost estimat la 12,6%, față de 87% pentru Delta. Anterior, CDC a estimat că Omicron a reprezentat aproximativ 3% în acea săptămână.

În săptămâna care s-a încheiat la 4 decembrie, Omicron a cauzat mai puțin de 1% din cazurile noi.

Omicron este chiar mai răspândit în anumite părți ale țării - reprezentând peste 95% din cazurile din anumite părți din nord-vest și sud-est, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel