Charles Michel, preşedintele Consiliului European, discuție telefonică cu Vladimir Putin

Charles Michel, preşedintele Consiliului European, a avut o discuție telefonică cu președintele rus Vladimir Putin. 

Președintele rus Vladimir Putin a purtat o conversație telefonică cu președintele Consiliului European Charles Michel, a informat serviciul de presă de la Kremlin printr-un comunicat de presă, transmite Interfax. Printre altele, conversația „a atins și lupta împotriva pandemiei de COVID-19, în special posibilitatea utilizării vaccinului rusesc Sputnik-V”.

Cei doi lideri ar fi discutat și soluționarea politică a conflictului intern ucrainean, situația din Belarus și alte probleme de actualitate. Serviciul de presă de la Kremlin a mai anunțat că Putin a făcut "o evaluare a stării nesatisfăcătoare a relațiilor dintre Moscova și UE, care s-a dezvoltat din cauza liniei neconstructive, uneori de confruntare, a partenerilor".

După cum se menționează în mesaj, luând în considerare viitoarea discuție din 25-26 martie în cadrul reuniunii Consiliului European cu privire la problemele relațiilor dintre Rusia și UE, Michel a ridicat o serie de probleme legate de starea actuală a lucrurilor și perspective de dialog între Moscova și Bruxelles. „Partea rusă și-a subliniat disponibilitatea de a restabili un format de interacțiune normal, depolitizat, cu Uniunea Europeană, dacă este prezentat un interes reciproc real.”, se arată în același comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel