Certificatul verde. Baciu: "Va exista un cod QR pe bază de CNP" - Când va fi gata

Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Andrei Baciu, secretar de stat, a vorbit despre cretificatul verde și când ar urma să fie gata.

"Lucrurile vor fi extrem de simple și sigure. Se vor întâmpla în felul următor... Va fi un portal în care îți faci un cont cu nume, prenume, adresa de e-mail, unde vei primi un link care va verifica dacă tu chiar ești tu. (...) În momentul în care ajungi la vamă, ai următoarea variantă: fie pe smartphone, fie în format fizic va fi un certificat unde sunt câteva date, care pot fi comparate cu un act de identitate.

Va exista un cod QR pe bază de CNP. Acesta este felul în care se interoghează bazele de date existente. Trebuie să dovedim trei tipuri de chestiuni: fie că suntem vaccinați - acest lucru se face prin interogarea Registrului electronic Național de Vaccinare, unde ne identificăm cu ajutorul CNP-ului - sau partea de testare - am trecut prin boală și avem un test negativ sau am efectuat un test cu 72 de ore înainte și a ieșit negativ - aceste detalii sunt disponibile în aplicația dezvoltată de STS și Ministerul Sănătății, aplicați Corona-Forms", a spus Andrei Baciu, la Antena 3.

Când va fi gata certificatul verde de vaccinare

"La noi va fi gata la data de 1 iulie, chiar mai devreme. Sunt doar câteva lucruri care mai trebuie făcute, suntem în grafic și se lucrează deja. Primele ședințe pe acest subiect au avut loc acum două luni de zile. (...) Certificatul are menirea de a ne facilita călătoriile în spațiul european", a explicat Andrei Baciu.

"România a mai trecut un test! Sistemul informatic pentru implementarea certificatului verde digital al UE este pregătit, iar conectarea la serverul blocului comunitar european s-a realizat cu succes. În plus, colegii de la STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale au reușit să pună la punct și aplicația de verificare, ceea ce a permis țării noastre să efectueze testul complet, iar rezultatul a fost unul foarte bun.

În această săptămână, în afară de România, au mai făcut verificări pentru interconectarea sistemelor informatice încă trei țări: Polonia, Portugalia și Letonia. Și aceste state au trecut cu bine de primul test", anunţa Andrei Baciu, în umră cu doar câteva zile, la DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel