Certificat verde doar cu doza 3 din 2022. Valeriu Gheorghiță: Asistăm la o redefinire

Valabilitatea certificatului verde ar mai putea fi posibilă din 2022 doar cu doza trei de vaccin. 

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei de vaccinare în România a anunțat că Certificatul verde ar putea fi ”redefinit”. Specialistul a vorbit despre obligativitatea imunizării cu doza trei de vaccin anti coronavirus, conform romaniatv.net

”În momentul în care s-a stabilit, la nivelul Comisiei Europene, această valabilitate (iunie 2022, n.r), s-au luat în calcul două aspecte: care va fi perioada până la care se va întinde această situație pandemică, cu risc crescut de număr de cazuri și impact pe sistemul social, sistemul medical și sistemul economic. Din acest punct de vedere s-a considerat că o perioadă de un an de zile de când a fost implementat este una rezonabilă. Un alt argument în plus pentru această perioadă de valabilitate a fost estimarea protecției pe care noi o avem după vaccinare – aveam date la 6 luni, la 8 luni, la momentul respectiv și atunci se preconiza protecție care se va menține cel puțin un an de zile.

Redefinire a certificatului digital

Vedem că deja Franța a impus obligativitatea, pentru persoanele de peste 65 de ani, de a se efectua această doză booster, care să fie inclusă și în certificatul digital. Ceea ce mă face să cred că nu este exclus ca în perioada lunilor următoare să asistăm la o redefinire a certificatului digital. Cel puțin pentru anumite categorii – persoane vulnerabile sau persoane la risc mare de expunere, cum e personalul medical – să fie nevoie de includerea unei doze booster (în certificatul de vaccinare, n.red), doză de rapel la minim șase luni”, a declarat Valeriu Gheorghiță. 

CNCAV: 97.093 de persoane vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore

Un număr de 97.093 de doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele 24 de ore, dintre care 23.112 reprezintă prima doză, 48.866 - doza a doua şi 25.115 - doza a treia, a informat, miercuri, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, scrie Agerpres. 

Potrivit CNCAV, de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID, din 27 decembrie 2020, au fost administrate 14.071.356 de doze de vaccin pentru 7.534.684 de persoane, dintre care 7.018.127 au primit schema completă şi 1.247.765 s-au imunizat cu doza a treia.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 30 reacţii adverse, una de tip local şi 29 de tip general.

În total, de la debutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 19.122 de reacţii adverse la vaccinurile anti-COVID, 2.058 de tip local şi 17.064 de tip general. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel