Certificatul verde, aprobat. Bușoi: Parlamentul European cere teste PCR gratuite

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Parlamentul European a aprobat propunerea Comisiei Europene privind introducerea certificatului digital verde. Ce spune europarlamentarul PNL Cristian Bușoi.

"Este un pas important pentru că introducerea acestui certificat va facilita libera circulaţie în interes profesional, va facilita turismul în interiorul Uniunii Europene şi cred că va fi un imbold puternic pentru vaccinare. Sunt trei condiţii care trebuie îndeplinite pentru a avea acest certificat, vaccinarea fiind cea mai importantă şi cea mai sigură. Mai este un element important pe care l-a adăugat Parlamentul European şi de care sper că vor ţine cont statele membre: testele PCR care trebuie făcute pentru acest certificat să fie gratuite.

"Gratuitatea tine de câteva situaţii"

Gratuitatea tine de câteva situaţii. Pentru obţinerea certificatului, inclusiv dacă se pleacă în altă ţară pentru turism, pentru lucrătorii din prima linie, din sănătate, din educaţie, Parlamentul European a cerut Comisiei şi statelor membre ca testele să fie gratuite şi urmează ca fiecare guvern din fiecare ţară a UE să decidă cum va face decontarea. 

În România, o parte din teste sunt acoperite de DSP, dar doar pentru cei cu suspiciunea de boală, cei care sunt în spital. Va trebui să adăugăm şi aceste situaţii pentru oamenii din sănătate, pentru cei din sistemul educaţional şi când cineva va avea nevoie de certificatul verde digital ca să circule în afara ţării, în UE, să primească acest test gratuit.

După anunţarea votului de astăzi, urmează negocierile cu statele membre. Sunt clare condiţiile. Probabil vor fi discuţii pe această gratuitate a testelor, dar sper că nu ne vom bloca. Eu cred că de la 1 iunie am putea avea acest certificat verde.", a spus Cristian Bușoi la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel