Certificatele false COVID, validate de aplicațiile de verificare. Hackerii au primit o cheie secretă

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Mai multe certificate COVID false pot fi validate de aplicații ca fiind reale și corecte, din cauza unor hackeri. 

Persoane neidentificate vând permise verzi (certificate necesare pentru călătorii și acces la multe locuri publice și evenimente din Uniunea Europeană) pe forumurile hackerilor și pe canalele de social media. Pentru a-și demonstra capacitățile și a atrage potențiali clienți, au creat un Green Pass emis în numele lui Adolf Hitler. Poate cel mai deranjant, codul QR trece verificarea aplicației ca fiind validă. Acest lucru ridică o serie de întrebări, susțin reprezentanții Kaspersky.

Ce este Green Pass?

Green Pass este un certificat care verifică faptul că proprietarul său fie a fost vaccinat, s-a recuperat recent de COVID-19, fie a primit un rezultat negativ al testului cu cel mult 48 (pentru test rapid) sau 72 (pentru PCR) în urmă. Certificatul conține un cod QR care poate fi validat cu o aplicație. Green Pass este un document standard în țările Uniunii Europene.

De obicei, instituțiile medicale eliberează certificate Green Pass. În funcție de țară, pentru călătorie poate fi necesar un permis verde; pentru vizitarea barurilor, restaurantelor, muzeelor ​​și evenimentelor publice; în instituțiile de învățământ; și chiar pentru muncă. Green Pass există și pe hârtie, dar cel mai adesea este o aplicație care afișează un cod QR pentru verificarea certificatului.

Cum pot ataca hackerii să valideze certificate false

Unii comercianți dubioși din social-media vând certificate de Green Pass falsificate, aparent emise de serviciile de sănătate din Polonia sau Franța. Mai multe teorii explică cum ar putea reuși. Infractorii au primit cumva o cheie criptografică secretă care le permite să emită astfel de certificate. Dacă acesta este cazul, certificatele legitime Green Pass vor trebui probabil să fie reemise.

Potrivit unei alte teorii, vânzătorii au complici în sistemele de sănătate din Franța și Polonia. În acest caz, reemiterea cheii criptografice este puțin probabil să ajute – agențiile de aplicare a legii vor trebui să găsească persoanele din interior.

Vor fi revocate certificatele Green Pass eliberate în Polonia și Franța?

Autoritățile UE desfășoară anchete. În cel mai rău caz, Polonia și Franța vor trebui să reelibereze certificate - dar nu neapărat toate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel