EXCLUSIV  Certificat verde, obligatoriu la locul de muncă. Guran: Trebuie să se ajungă, sub orice formă, la vaccinare

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Virgil Guran a vorbit despre certificatul verde la locul de muncă, în exclusivitate pentru DC NEWS.

Virgil Guran a fost întrebat ce părere are despre certificatul verde, obligatoriu la locul de muncă. 

"Eu cred că trebuie să se ajungă sub orice formă la vaccinare și vă spun statistic, nu mă pricep eu la medicină. În momentul de față, cam jumătate din populația activă e vaccinată. Dacă ne uităm la cei care mor la ATI, aproximativ 95% din cei care mor nu au fost vaccinați.

Deci din moment ce masa de posibil bolnavi este jumătate - jumătate și în proporție atât de mare mor cei care sunt nevaccinați, e clar că vaccinul are un rol benefic.

Acum, că unii spun că se va întâmpla ceva peste ceva timp.... asta nu poate să știe nimeni, pentru că asta se manifestă și demonstrează în timp, în ani de zile.

Ce nu înțeleg eu, pe cei care sunt de la vârsta mea în sus... dacă noi zicem că peste 10 - 15 ani se întâmplă, dacă se întâmplă și mai trăim până atunci, hai să ne punem acum la adăpost să nu murim, pentru că au murit foarte mulți oameni nevaccinați.

Cred că e absolut normal să se vaccineze oamenii și dacă asta este o metodă de a-i forța să se vaccineze, cu certificatul verde... că nu prea e constituțional, așa este, că nu e (...)

Eu cred că suntem în stare de război, iar în stare de război se iau măsuri de genul", a declarat Virgil Guran, în exclusivitate pentru DC NEWS, în emisiunea ”Ce se întâmplă?” cu Răzvan Dumitrescu.

Vezi mai multe în video:

 

Se pot sau nu vaccina gravidele împotriva COVID-19. Medic: Femeia gravidă este mai vulnerabilă

Medicul neonatolog Simona Vlădăreanu susține că vaccinarea unei femei gravide este foarte importantă atât în protejarea mamei cât și în protejarea copilului, scrie Antena3.ro. 

”Vaccinarea gravidei este un element extrem de important în protejarea atât a mamei, cât şi a fătului faţă de această infecţie cu SARS-CoV-2. Este important să se vaccineze pe perioada sarcinii, întrucât după încheierea schemei de vaccinare este nevoie de câteva săptămâni pentru ca titrul de anticorpi să ajungă la un nivel de protecţie, pentru ca apoi aceşti anticorpi să ajungă şi la făt. Transferul acesta transplacentar s-a dovedit în multe studii şi s-a constatat că este mai bine ca momentul iniţierii schemei de vaccinare să fie în trimetrul doi, începutul trimestrului trei, tocmai pentru a asigura acest nivel de protecţie. Sistemul imunitar al nou născutului este imatur şi este foarte vulnerabil la orice agent patogen din mediul extern şi de aceea are nevoie de aceşti anticorpi transferaţi care vor fi asiguraţi prin alăptare", a spus medicul Simona Vlădăreanu, miercuri, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate.

Cum se transmit anticorpii de la mamă la copil - Vezi AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel