Cercetătorul Octavian Jurma: Tulpina Alpha a murit!

Cercetătorul Octavian Jurma: Tulpina Alpha a murit! / Foto: Pixabay
Cercetătorul Octavian Jurma: Tulpina Alpha a murit! / Foto: Pixabay

Cercetătorul Octavian Jurma susține că tulpina Alpha "a murit", iar acum tulpina Delta se răspândește accelerat.

Cercetătorul Octavian Jurma susține că tulpina Alpha "a murit", iar acum "toate tulpinile VOC (adică 100%) identificate săptămâna trecută, inclusiv cele 2 decese secvențiate, sunt Delta". 

""Tulpină Alpha a murit, trăiască tulpină Delta..." pot exclamă acum cu mândrie negaționiștii. Toate tulpinile VOC (adică 100%) identificate săptămâna trecută, inclusiv cele 2 decese secvențiate, sunt Delta. Mai precis, 98% (46) din cele 47 de cazuri noi secvențiate în ultima săptămâna sunt Delta (tulpină indiana - B.1.617.2) și 0% (zero) sunt Alpha (tulpină britanică - B.117). Avem și al doilea deces în rândul celor complet vaccinați, produs tot de tulpină Delta. (...) Dominantă Delta a crescut în doar 4 săptămâni de la de la 60% la 100%. În aceeași perioada am crescut de la 100 de cazuri pe zi la 500 de cazuri pe zi și avem o confirmare brutală a faptului că suntem deja de 4 săptămâni în valul Delta-4.

Nu înțeleg de ce INSP insistă că Delta nu este încă în răspândire comunitară națională, când TOATE cazurile secventiate sunt Delta. Poate însă că la 1,000 de cazuri pe zi (adică în maxim 2 săptămâni) o să avem transmitere comunitară recunoscută oficial în România. ", a scris Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook.

„Orice răceală poate fi infecție cu tulpina indiană”

Totodată, Octavian Jurma susține că orice răceală poate însemna o infectare cu tulpina Delta. Motivul? Simptomele sunt perfect identice cu cele ale unei banale gripe puternice.  

"Să reținem așadar că acum putem consideră că infecțiile cu alte tulpini decât Delta sunt excepția de la regulă și că Delta va trece nestingherită prin populație până va fi dislocată de o varianta mai puternică. Orice "răceală" în perioada următoare este cel mai probabil infecție cu tulpină indiana (Delta) care are un tablou clinic asemănător unei răceli severe. La tineri COVID19- Delta evoluează mai ales cu dureri de cap, dureri de gât, rinoree (curge nasul) și febra. Simptomele clasice persistă dar pierderea mirosului nu mai este așa comună.Vaccinarea rămâne cel mai bun colac de salvare în valul 4 chiar dacă Delta îi scade mai mult eficientă decât au estimat inițial specialiștii. Imediat cum va fi permisă vaccinarea cu al doilea rapel va recomand să o faceți fără ezitare. Cozile la centrele de vaccinare vor motiva și pe cei încă pe gard.", a mai scris Octavian Jurma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel